Glitter- en metallic ‘all surface’ paint markers

Action paint markers review

Ik word altijd dolenthousiast als ik nieuwe markers ontdek. Nieuwe kleuren, nieuwe stiften, nieuwe effecten… ik wil ze dan meteen uitproberen! Zo ook toen ik deze paint markers met glitter en metallic effecten tegenkwam. Ik probeerde ze uit en deel mijn Action paint markers review.

DecoTime Crafts paint markers

De paint markers kocht ik bij Action en ze zijn van het merk DecoTime Crafts. Momenteel zijn er 6 verschillende sets Action paint markers verkrijgbaar, in de volgende tinten:

  • Geel
  • Groen
  • Blauw
  • Roze
  • Rood
  • Grijs

Elke set bestaat uit 4 paint markers, waarvan twee metallic en twee met glitter. De sets kosten €1,49 per stuk. Lees verder voor mijn Action paint markers review!

DecoTime Crafts paint markers review

Action paint markers review

De DecoTime Crafts paint markers zijn ‘all surface’, oftewel geschikt voor alle oppervlakken. Zo zijn ze te gebruiken op glas, porselein, hout, papier en metaal. De markers zijn op waterbasis en semi permanent. Op poreuze ondergronden is de paint marker permanent.

Activeren

Wanneer je de paint markers voor het eerst gebruikt, moeten deze eerst ‘geactiveerd’ worden. Dit doe je door de pen te schudden en de stift vervolgens in te drukken. Hierdoor kan de verf naar de stiftpunt vloeien. Het valt mij op dat bij het activeren van de paint markers er snel veel verf naar de punt vloeit en er ineens een grote hoeveelheid inkt uitvloeit. Ik raad je dan ook aan om hierbij voorzichtig te zijn en je ondergrond goed te beschermen. Omdat de stiften nogal ‘nat’ zijn dien je ook op te passen bij het verwijderen van de dop. De Action paint markers bewaar je het best horizontaal.

Pigment

Ik heb de kleuren en het pigment van de markers allereerst getest op papier en ben erg onder de indruk. De kleuren zijn over het algemeen erg dekkend. Het metallic effect is goed zichtbaar, maar de glitter paint markers zijn mijn favoriet. De glitters zijn goed zichtbaar en enorm mooi!

Ondergrond

Ook heb ik de markers uitgeprobeerd op een donkere, poreuze ondergrond. De metallic paint markers steken goed af op een donkere ondergrond. De glitter markers daarentegen helaas niet. Omdat de markers zoals eerder gezegd vrij nat zijn, moet je een beetje oppassen met het mogelijk vloeien van de stiften. Bij ondergronden zoals glas, metaal en steen heeft de verf meer tijd nodig om in de ondergrond te trekken en hierdoor is de kans op vloeien groter.

Review

Mijn tevredenheid over de paint markers is wisselend. Afhankelijk van waar je de Action paint markers wil gebruiken zijn het leuke stiften voor een prima prijs. Ik raad je aan om ze vooral op poreuze ondergronden zoals papier en canvas te gebruiken, waar de verf snel in kan trekken. Als je daarbij oplet voor knoeien kun je veel leuke dingen doen met deze DecoTime Crafts paint markers. Het pigment en de effecten zijn namelijk echt prachtig! Ik kan mijn ogen niet van de glitters afhouden!

Metallic paint markers

Meer Action markers

Action heeft een ruim en wisselend assortiment aan markers. Ik word dolenthousiast van het testen van nieuwe schrijfwaren en doe dit dan ook vrij regelmatig. Benieuwd naar andere markers die verkrijgbaar zijn bij Action? Lees dan mijn reviews van de volgende Action markers, Action stiften en Action schrijfwaren:

De paint markers van DecoTime Crafts zijn dus de nieuwste markers in de winkel. Ik hoop dat je wat aan deze Action paint markers review hebt gehad!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *