Review | Nieuwe brushpens van Action

Brushpens van Action

Toen ik afgelopen week langs de schappen met creatieve materialen liep, viel mijn oog op brushpens van Action die ik nog niet eerder heb gezien. Tijd voor een review!

Action brushpens

Eerder heb ik al reviews geschreven over verschillende schrijfwaren van Action. Zo testte ik kalligrafie stiften van Action, maar ook al eens brushmarkers. Deze brushpennen was ik echter nog niet eerder tegengekomen en nam ik dus mee voor een review!

Er zijn twee verschillende setjes met elk 6 brushpens. Uiteraard kon ik niet laten en nam ik de pastelkleurige brushpens van Action mee! De andere set bevat 6 meer reguliere kleuren.

Vormgeving, verpakking en prijs van de brushpens van Action

De brushpens van Action hebben een plastic huls. Dit oogt wat goedkoop, maar de verdere vormgeving is lekker strak en hedendaags! De doppen zijn gemaakt in de kleuren van de brushpennen, wat ervoor zorgt dat je de juiste kleur pen gemakkelijk kunt herkennen. Zelf word ik erg vrolijk van deze pastelkleurige brushpens op mijn bureau!

Voor een set van 6 Action brushpens betaal je slechts €1,36! Een leuke prijs om ze eens uit te proberen, maar zijn ze dat kleine bedrag wel waard of kun je ze beter laten liggen?

Brushpens van Action

Schrijven met de brushpens

Bij het openen van de verpakking werd ik blij verrast. De punt van de brushpennen ziet er, naar mijn mening, goed en veelbelovend uit! Wanneer ik de pennen op papier test blijkt dat deze verwachting waargemaakt wordt. De punt schrijft fijn en je kunt er zowel hele dunne als dikkere lijnen mee zetten. De pastelkleuren zijn prachtig!

Brushpennen Action

Zoals je op de foto kunt zien heb ik een poging gedaan om met de brushpennen te ‘letteren’. Helaas ben ik hier niet zo handig in waardoor ik geen duidelijke resultaten kan laten zien. Met de pennen kun je wel degelijk brushletteren – dun omhoog en dikker omlaag – maar dit effect is wel subtiel. Persoonlijk vind ik dit juist erg tof!

Wat mij betreft zijn deze brushpens van Action zeker de moeite waard! De creatievelingen die de brush- en handlettertechnieken beter beheersen dan dat ik doe, zullen met deze brushpens beter uit de voeten kunnen. Maar ook voor gewoon schrijven zijn deze pennen erg mooi! Kopen dus!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Heb ze net gekocht! Vind het geen echte brushpennen, de tip wordt wel iets soepeler naar mate je hem meer gebruikt maar bij 3/6 kleuren absoluut geen brushpen. Wel leuke kleurtjes: en daar ging ik voor! Blijft action hè 🙂

  2. Onze Action is net vernieuwd en ik zag voor het eerst deze brushpennen liggen (dacht ik). Toen ik op internet diverse reviews bekeek, ontdekte ik al snel dat het niet om dezelfde pennen ging. Ze lijken er wel erg op aan de buitenkant en worden ook per 6 pastels of 6 harde kleuren verkocht, maar de punt is echt een brushpunt en ook de verpakking is anders, zonder de schuine lijntjes. Ik denk dat ook de kleurverdeling anders is. De pastels bestaan uit 3 groenen en 3 blauwen (ik denk dat er nog een roze/gele set is ook, maar ben niet zeker). De harde kleuren zijn geel, oranje, rood, blauw, groen en zwart. Op de verpakking staat Avec B. V. uit Tilburg, Nederland. Ik vind ze fijn, maar afgaande op reviews van duurdere brushpennen denk ik dat de fijnste punt (1 à 1,5 mm) net iets te flexibel is. Om fijne haarlijntjes te krijgen na een dikke lijn kan je best je pen een halve slag draaien en dan het papier amper aanraken met de pen. Maar misschien ligt het aan mijn gebrek aan ervaring met deze pennen en dit lettertype. Maar mocht je ze tegenkomen, dan ben ik benieuwd naar een nieuwe review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *