Creatief met hout | Stoere woondecoratie met lampjes!

creatief met hout

Wauw, wat heeft dit project een vet resultaat! In dit artikel neem ik je mee in het proces waarin ik creatief met hout aan de slag ga. We maken een industriële woondecoratie, te gebruiken als lamp of sieradenstandaard.

Het begon…

Bij de Kwantum. Daar zag ik namelijk leuke kapstokjes met apen in de opruiming. Voor €1 kon ik het niet laten liggen, maar ik had er geen bestemming voor. De kapstokjes kunnen ook niet veel gewicht dragen. Ik besloot er twee mee te nemen (goud en zwart) en er creatief mee aan de slag te gaan.

creatief met hout

Creatief met hout

Ik besloot creatief met hout aan de slag te gaan (met een beetje hulp van mijn handige vader). Ik had nog restanten van een oud steigerhouten meubel, dus dat heb ik gebruikt. Nadat er een stuk steigerhout op maat was gezaagd heb ik deze bewerkt met terpentijnwas in de kleur donkerbuin om het steigerhout een stoerdere kleur en look te geven.

Voor de standaard heb ik geschaafd vurenhout gebruikt, wat ik op maat heb gezaagd. De onderste pootjes heb ik een schuine hoek afgezaagd om het project een net wat meer verfijnde uitstraling te geven. Alvorens deze te bevestigen aan het steigerhout heb ik dit geschilderd met zwarte acrylverf en heb ik de apen kapstok vastgemaakt op het steigerhout.

Nadat de onderdelen goed droog zijn heb ik het vurenhout aan de zijkanten van het steigerhout geschroefd en op de pootjes vastgemaakt.

Creatief met hout

Stoere woondecoratie met lampjes!

Het resultaat: een supergave, stoere en industriële woondecoratie op standaard! Om het geheel af te maken heb ik een snoer met lampjes in de vorm van een monstera blad aan de haken gehangen. Samen met de aapjes zorgt dit voor een toffe jungle vibe! Deze lampjes heb ik bij Action gevonden. Superleuk!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *