Welk type gordijnen moet je kiezen?

Welke gordijnen kiezen

Gordijnen geven veel sfeer aan een ruimte. Ben je net verhuisd? Dan merk je dat het ophangen van raambekleding zorgt voor een complete verandering. Wil je de sfeer van gordijnen, maar wel de mooie lichtinval behouden? Dan zijn vitrage gordijnen een goede keuze voor jouw woning of ruimte!

Sfeervolle raambekleding

Heb je nog niks voor je ramen hangen? Dan komt er waarschijnlijk veel licht binnen en oogt het open. Dat is misschien voor een tijdje leuk en fijn, zoveel licht. Praktisch is het natuurlijk niet! Zo kun je de lichtinval niet beïnvloeden en heb je weinig privacy. Ook oogt het kaal en leeg.

Misschien ken je het gevoel al uit ervaring: als er eindelijk raambekleding opgehangen wordt. Dit zorgt voor zoveel warmte en sfeer in huis! Ook draagt het bij aan de akoestiek.

Welke gordijnen kiezen

Welke gordijnen kies je?

Welke raamdecoratie je kiest hangt af van de ruimte, het type woning en wat jouw woonstijl is. Gordijnen kunnen heel sfeervol zijn. Maar ook wanneer je oog hierop valt heb je nog verschillende opties om uit te kiezen.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn gordijnen van een dikke stof. Bij Veneta kan je kiezen tussen een verduisterend gordijn, overgordijn zonder voering of een semi-transparante voering. Overgordijnen zijn dan ook de perfecte keuze als je graag gordijnen in de slaapkamer wil ophangen! Kies dan voor een verduisterende stof zodat je het echt donker kan maken in de ruimte. Je kunt vervolgens kiezen voor een afwerking van het gordijn die bij jou past: kies bijvoorbeeld voor een gordijn met geweven structuur of juist met een shiny glanzende finish!

Gordijnen slaapkamer

Vitrage gordijnen

Zoek je gordijnen die als sfeervolle raambekleding dienen, maar je mooie lichtinval niet beperken? Dan kun je kiezen voor vitrage, ook wel bekend als ‘voile’. Dit type raambekleding zorgt ervoor dat je veel lichtinval zal behouden. Het is dan ook een goede keuze voor als je de lichtinval wil behouden, maar de inkijk juist wil beperken. Voile is dus ideaal voor in de woonkamer. Zo ervaar je toch meer privacy! Ook kun je vitrage goed combineren met andere raamdecoratie.

Inbetweens

Als je gordijnen voor je ramen wil maar niet precies weet wat voor soort, dan zijn inbetweens altijd goed. Zoals de naam van dit type gordijn al zegt is het een ‘inbetween’, oftewel een middenweg. Inbetweens zijn lichtdoorlatend en zitten qua stofdikte tussen overgordijnen en vitrage in. De perfecte keuze dus als je niet helemaal weet wat je van je gordijnen verlangt! Ook als je dat juist wel weet en de inkijk verder wil beperken dan bij vitrage, dan zijn inbetween gordijnen wat je zoekt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *