3 manieren om je trap de liefde te geven die het verdient!

tips voor trap onderhoud traprenovatie

Of de trap nou middenin de woonkamer staat of achter een deur in de hal: je trap verdient liefde! Hij geeft je de mogelijkheid om van beneden naar boven – en andersom – te lopen in je huis. Het is de verbinding tussen verdiepingen van het huis. En als jouw trap zich in de hal bevindt dan is hij bepalend voor de eerste indruk bij binnenkomst! Heb jij jouw trap een beetje verwaarloosd? Geef hem dan een flinke dosis liefde met deze tips voor trap onderhoud!

Waarom is het onderhoud van je trap zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom het onderhoud van je trap belangrijk is. De belangrijkste redenen zijn:

  • Gezondheid
  • Veiligheid
  • Uitstraling

Het regelmatig schoonmaken van de trap is beter voor je gezondheid. Een schone en stofvrije trap zorgt namelijk voor een verbeterde luchtkwaliteit in huis en kan allergische reacties voorkomen. Daarnaast kan een trap snel slijten en beschadigen door het dagelijkse gebruik. Dit kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ongelukken, bijvoorbeeld omdat je trap glad wordt. Door je trap regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat hij veilig en in goede staat blijft. Als laatste zal een goed onderhouden trap bijdragen aan de uitstraling van je huis. Een trap die er mooi en netjes uitziet, geeft een positieve indruk in plaats van afbreuk te doen aan je interieur!

Een flinke schoonmaakbeurt

De eerste stap naar een mooie trap is een goede schoonmaakbeurt. Het is belangrijk om de trap regelmatig schoon te maken, omdat er vaak veel stof en vuil op blijft liggen. Begin met het verwijderen van losliggend vuil en stof met een stofzuiger en een zachte borstel. Vervolgens kun je de trap schoonmaken met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Vergeet ook de hoekjes en randen niet, want daar gaat het stof vaak in en tussen liggen!

Likje verf?

Is jouw trap toe aan wat extra liefde? Overweeg hem dan een likje verf te geven! Zo kan je slijtagesporen op de trap bijwerken óf de trap een geheel nieuwe look geven. Met een frisse kleur verf kan jouw trap er namelijk weer als nieuw uitzien. Kies voor een kleur die past bij de stijl van jouw huis. Ga je voor een klassieke uitstraling? Kies dan voor een donkere kleur, zoals zwart of donkerbruin. Wil je juist een lichtere en frisse uitstraling? Kies dan voor een witte of lichtgrijze kleur. Steeds vaker zien we dat de trap in een mooie trendkleur wordt geschilderd. Op dit moment zijn wij onze trap ook aan het schilderen: in een mooie eucalyptus groene kleur! Een mooie, moderne kleur kan de trap een nieuwe uitstraling geven en het interieur een update geven.

Traprenovatie als laatste redmiddel

Is jouw trap echt flink verwaarloosd en ziet hij er niet meer uit? Dan is je trap renoveren misschien wel de beste optie! Bij een traprenovatie wordt er gezorgd dat hij er weer als nieuw uit zal zien! Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren. Zo kun je ervoor kiezen om de treden te bekleden met laminaat, PVC, leer of andere trapbekleding. Ook kun je – als je wil zelfs eenvoudig zelf – aan de slag gaan met overzettredes. Hiermee kun je zelfs binnen 1 dag een traprenovatie realiseren, bij zowel een dichte als open trap! Hierdoor krijgt de trap een hele nieuwe uitstraling die past bij je interieur stijl!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *