Haal de lente in huis!

Lente in huis interieur

De eerste zonnestralen – die waardoor je de lente bijna kan proeven – zorgen er niet alleen voor dat ik in de tuin aan de slag wil, maar ze zorgen ook voor enorme interieurkriebels om de lente in huis te halen.

Grondige voorjaarsschoonmaak

De eerste stap om de lente in huis te halen is toch wel een voorjaarsschoonmaak. Die zonnestralen voelen heel fijn op je gezicht, maar ze zorgen er ook voor dat je ineens ziet dat de ramen toch wel echt vies zijn… Tijd om de ramen te lappen! Ook geeft een grondige schoonmaak je de gelegenheid om de boel eens goed op te ruimen en om te zorgen voor een lekker fris huis.

Verse lentebloemen in huis

De lente in je bol? Met een mooie bos verse bloemen van de kweker of de lokale bloemenwinkel haal je de lente helemaal in huis! Zet een bosje tulpen in een mooie gekleurde vaas voor wat kleur en geur. Dat zorgt zeker weten voor een heerlijk lentegevoel! Met ook wat planten en typische lente bloembollen – zoals Hyacinten en Narcissen – maak je het helemaal af.

Gebruik lichte en frisse kleuren

Ook is het tijd om het een en ander in je interieur te veranderen. De lente staat bekend om zijn heldere en frisse kleuren. Kies voor pasteltinten, helder groen en geel, en andere lichte kleuren om je huis op te fleuren. Verander bijvoorbeeld je kussenslopen, plaids en andere stoffen in huis voor lichtere varianten. Het gebruik van lichte kleuren in je interieur kan ervoor zorgen dat je huis er helder en fris uitziet en dit past perfect bij de lente!

Lente in huis met woonaccessoires

Om de lente extra in huis te halen stem je de decoraties af op het seizoen. Creëer een lentethema door bijvoorbeeld een mooie paastak in huis te halen, een bloemenslinger op te hangen en leuke beeldjes van dieren (konijnen, schapen, kuikentjes) neer te zetten. Droogbloemen zijn ook perfect als lente decoratie! Een paar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je interieur en zorgen voor het ultieme lentegevoel in huis!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *