De 6 grootste voordelen van PVC vloeren op een rij

voordelen van PVC vloeren

De PVC vloeren; tegenwoordig zie en hoor je steeds vaker dat mensen hiervoor kiezen. De laatste jaren is deze vloersoort enorm in populariteit gestegen. Om die reden besloot ik om eens naar de voordelen van PVC vloeren te kijken. De 6 grootste voordelen heb ik voor je op een rij gezet!

Wat is een PVC vloer?

Voordat je kiest voor een PVC vloer, wil je waarschijnlijk weten wat voor een vloer dit eigenlijk is. PVC staat voor ‘polyvinylchloride’, wat een type kunststof is. Het materiaal wordt voor verschillende dingen gebruikt, waaronder steeds vaker voor vloeren. Dat komt door de voordelen die het materiaal PVC met zich meebrengt.

Voordelen van PVC vloeren

Kies je voor een PVC vloer, dan kies je voor de voordelen ervan. De voordelen van een PVC vloeren komen met name voort uit de voordelen die polyvinylchloride met zich meebrengt.

  • Het is slijtvast;
  • Makkelijk te wijzigen;
  • En dus duurzaam;
  • Onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk;
  • Enorm geschikt voor vloerwarming (en ook vloerkoeling!);
  • Ook in jouw smaak verkrijgbaar

Dit is slechts een greep uit de voordelen van PVC vloeren. Ik heb de voornaamste redenen om voor deze vloersoort te kiezen op een rij gezet.

Voordelen van PVC vloeren

1. Slijtvast

Het materiaal van de vloer, polyvinylchloride, staat bekend om zijn slijtvastigheid. Door de sterke toplaag (verkrijgbaar tussen 0,3 mm en 0,7 mm) is jouw vloer beschermd tegen krassen, deuken en mogelijke andere beschadigingen.

2. Makkelijk te veranderen, vervangen en meenemen

Met veranderen bedoel ik uithalen, vervangen of meenemen. Een PVC vloer is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld (gelijmde) tegels – makkelijk uit te halen. Dit betekent dat als er toch een beschadiging ontstaat in de vloer, je gemakkelijk dit stuk vloer kunt vervangen. Het is dan niet nodig om de hele vloer uit te halen en te vervangen. Ook is een PVC vloer gemakkelijk te verwijderen om mee te nemen als je gaat verhuizen.

3. Duurzame vloer

Doordat een PVC vloer slijtvast is, is de keuze voor een deze vloersoort ook een duurzame keuze. Door te kiezen voor een vloer met een stevige toplaag kan deze wel 20 jaar meegaan! Omdat de vloer makkelijk gedeeltelijk te vervangen is én je deze gemakkelijk kunt verwijderen om mee te nemen naar een volgende woning is een PVC vloer een duurzame keuze.

4. PVC vloeren zijn onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden. Dit komt vooral doordat de vloer een glad oppervlak heeft. Het belangrijkste is dat je de vloer regelmatig stofzuigt en ongeveer elke twee weken dweilt met water, zonder het gebruik van schoonmaakmiddelen. Daarnaast is het materiaal waterbestendig en kan het prima tegen vocht (en is het dus ook in de badkamer te leggen).

Voor een goede verzorging van jouw vloer reinig je deze ongeveer één keer per jaar grondig, met speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor een PVC vloer. Je kunt er ook voor kiezen om, indien nodig, een nieuwe waslaag aan te brengen. Het vernieuwen van de waslaag is eigenlijk het enige echte terugkerende onderhoud dat een PVC vloer nodig heeft. Hiermee bescherm je de vloer tegen beschadigingen.

5. Vloerverwarming en PVC vloeren

Een vloer van PVC is dé ideale oplossing als je jouw vloer wil combineren met vloerverwarming. In tegenstelling tot sommige andere vloersoorten geleidt polyvinylchloride namelijk de warmte. Ook is PVC dun, wat de vloerverwarming ten goede komt. Combineer de voordelen van PVC met de voordelen van vloerverwarming en haal het meeste uit jouw vloer!

6. Ook in jouw smaak verkrijgbaar

Vloeren zijn er in oneindig veel kleuren en designs. Dan spreken we nog niet eens over de verschillende patronen waarin je de vloer kan leggen, zoals bijvoorbeeld de visgraat vloer. Het is dan ook om die reden dat ik zeg: “ook in jouw smaak verkrijgbaar”. Er is namelijk voor ieder wat wils als het gaat om het kiezen van PVC vloeren!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *