Douchebak of douchegoot in de badkamer? | De voor- en nadelen

Douchegoot

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Wanneer je een nieuwe badkamer gaat laten plaatsen komen er veel mogelijkheden en te maken keuzes op je af. Een van de keuzes die je moet maken is die tussen een douchebak en douchegoot.

Samenstellen van een nieuwe badkamer

Mijn ouders hebben een nieuwbouwwoning gekocht. Deze laat dus nog een behoorlijke tijd op zich wachten, maar er moeten al veel keuzes worden gemaakt. Ook de oriëntatiefase en aanloop naar het samenstellen van een badkamer zijn gestart.

Douchebak of douchegoot

Douchebak of douchegoot plaatsen

Voor de douche heb je keuze tussen een douchebak of douchegoot. Wat de beste keuze is voor jou en je badkamer hangt af van verschillende factoren. Allebei hebben ze eigen voor- en nadelen.

Een douchegoot wordt vaak gezien bij een inloopdouche. Bij een douchebak heb je keuze tussen een opbouw- of inbouw douchebak. Tegelijkertijd bestaan er ook douchebakken mét douchegoot. Een combinatie dus. Zoveel keuzes!

Ik heb daarom de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

Douchegoot: de voor- en nadelen

Een douchegoot wordt vaak gezien bij een inloopdouche en lijkt ook de voornaamste keuze te worden voor de samen te stellen badkamer in het nieuwe huis.

Wel heeft een douchegoot meer onderhoud nodig dan een douchebak.

Met een douchegoot heb je meer vrijheid als het gaat om plaatsing binnen de doucheruimte. Ook kun je kiezen uit verschillende rooster afwerkingen.

Een douchegoot heeft een mooie uitstraling en draagt bij aan een luxueuze sfeer in de badkamer. Omdat door het plaatsen van een douchegoot de vloer niet – of nauwelijks – wordt onderbroken zorgt dit voor een ruimer gevoel. En een ruimer ogende badkamer is natuurlijk fantastisch!

Hoe zit dat met een douchebak?

Ook een douchebak heeft zijn voor- en nadelen. Hoewel een inloopdouche vaker wordt gezien met een douchegoot, met name om het ruime gevoel te versterken, is het plaatsen van een douchebak bij een inloopdouche ook mogelijk!

Een mogelijk nadeel van deze optie is de soms minder strakke afwerking. Voordelen zijn het mindere onderhoud ten opzichte van een douchegoot en de sterke waterdichtheid.

Ook heb je de keuze tussen een opbouw- of inbouw douchebak. De opbouw uitvoering is het meest eenvoudig te plaatsen, maar hierdoor ontstaat er wel een opstap. Wil je dit vermijden dan kun je kiezen voor het inbouwen of gelijkvloers maken.

En dan is er nog de douchebak mét douchegoot. De combinatie van beiden.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Hier al weer heel wat jaren een douchegoot. En we zijn er nog steeds heel blij mee, geen opstapje, maar gewoon een gladde vloer wat er inderdaad gelijk veel luxer uitziet. Je moet wel even nadenken of je de goot bij de “ingang” van je douche legt of tegen de muur.
    Groetjes Aartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *