Badkamer ontwerpen? Maak gebruik van 3D!

3d badkamer ontwerpen

Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning komt ook het samenstellen van een badkamer kijken. Keuzes maken voor een nieuwe badkamer is zo makkelijk nog niet, maar een badkamerontwerp in 3D helpt enorm en laat je zien hoe het uiteindelijke resultaat gaat worden!

Verhuizen naar nieuwbouw

Als je een nieuwbouwwoning koopt dat nog gebouwd moet worden, dan duurt het best wel een tijd voordat je kan verhuizen. Vaak gaat het om een periode van ongeveer 1,5 tot 2,5 jaar. Afhankelijk van de keuzes van de koper wordt de badkamer met de woning opgeleverd of wordt deze na oplevering van de nieuwbouwwoning geplaatst.

Hoe dan ook zal je een badkamer gaan samenstellen wanneer je een nog te bouwen woning koopt. Dat is enorm leuk en spannend! Je kunt de badkamer namelijk helemaal naar jouw wens ontwerpen en samenstellen! Denk bijvoorbeeld aan welke badmeubels je wil plaatsen, de inrichting maar ook het kiezen van de tegels. Toch kan het maken van keuzes voor een nieuwe badkamer ook best lastig zijn. Een 3D badkamer ontwerpen kan dan een echte uitkomst zijn!

Badkamer ontwerpen

Eigen badkamer ontwerpen

Bij het samenstellen en ontwerpen van een badkamer komt meer kijken dan je denkt. Zo zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en vorm van de ruimte, maar natuurlijk ook met je budget. Ook moet je veel keuzes maken:

  • Badkamermeubels: welk wasmeubel en type douche kies je?

    En wil je een bad plaatsen of niet? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een losse (dubbele) wasbak, of voor het plaatsen van een natuurstenen wasbak op een houten meubel. Wil je meubelen met extra opbergruimte? En ga je voor een inloopdouche met douchewand of plaats je een douchebak met douchedeur?
  • Kranen: Kleur van de kranen en aansluiting

    Waar een kraan vroeger vooral functioneel was hebben ze ook steeds meer een decoratieve functie. Naast chroom kun je namelijk ook kiezen voor bijvoorbeeld messing, koper of zwarte kranen. Ook moet je keuzes maken over de plaatsing van de kranen. Een kraan kan aan een wasmeubel bevestigd zijn, maar ook uit de muur komen.
  • Kleuren en materialen: keuzes maken

    De kleuren en materialen die je kiest zullen bepalend zijn voor de sfeer in je nieuwe badkamer. Kies je voor lichte kleuren en natuurlijke materialen in de badkamer voor een cleane uitstraling, of juist voor donkere en warme tinten voor een chique en zen badkamer? De keuze voor een trendkleur of accenttegel kan de badkamer een originele, moderne en frisse uitstraling geven!

3D badkamer ontwerp

Het kiezen van sanitair en alle andere keuzes die je moet maken bij het ontwerpen van een badkamer zijn best lastig. Wat het nóg lastiger maakt is dat het uiteindelijke resultaat vaak moeilijk voor te stellen is. Een badkamer ontwerpen gaat dan ook gepaard met veel vragen en onzekerheid. Want wat als het resultaat niet is zoals je in gedachten had?

Een badkamer ontwerp in 3D biedt uitkomst! Een 3D ontwerp helpt je namelijk een duidelijk beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Het geeft inzicht in de indeling van de ruimte, maar ook laat het zien hoe alles keuzes uiteindelijk samenkomen. Je kunt door dit duidelijke beeld een stuk zekerder je keuzes maken voor de nieuwe badkamer!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *