Natuurlijke materialen in de badkamer: zo pak je het aan

Badkamer Action natuurlijke materialen

Badkamers kunnen er soms vrij steriel uitzien omdat je er veel harde en gladde materialen vindt. Denk maar aan tegels, glas en staal. Vind je dat je badkamer wel wat meer warmte kan gebruiken? Dan kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Deze zorgen ervoor dat er net wat meer sfeer in je badkamer wordt gecreëerd. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Ontdek het in deze blog!

Wastafel met houten blad

Vooral als je een badkamerverbouwing in de planning hebt kan het een goed idee zijn om een badkamermeubel aan te schaffen met een houten blad. Je kunt veel van deze meubels vinden die geschikt zijn voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. Zo’n meubel geeft je badkamer een strakke, maar toch warme uitstraling. Kijk dan van tevoren wat je een mooie houtsoort vindt. Zo kun je gaan voor een lichte houtsoort, maar ook een houttype dat veel donkerder is en dus robuuster oogt. Het mooiste is dan om een plank in de badkamer op te hangen van hetzelfde soort hout en daar leuke spulletjes en badproducten op neer te zetten.

Rieten mandjes action

Riet, rotan en bamboe

Ben je niet van plan om een grote verbouwing door te voeren maar wil je toch meer sfeer creëren met natuurlijke materialen? Dan kun je kijken of je materialen zoals riet, rotan en bamboe kunt doorvoeren in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer mat van rotan of riet. Doordat deze in het midden van de ruimte licht zul je merken dat je al snel een veel warmere uitstraling oproept. Je kunt dit ook voor elkaar krijgen met raamdecoratie. Je hebt namelijk erg mooie raamdecoratie van bamboe die een echte toevoeging kan zijn voor jouw eigen mini-spa.

Badkamer Action bamboe rek

Accessoires van natuurlijk materiaal

Wil je het nog subtieler aanpakken? Dan kun je ook kijken of je badkameraccessoires van natuurlijk materiaal kunt vinden en deze in de ruimte neerzetten. Denk dan aan een wc-bril van hout, maar bijvoorbeeld ook aan zeeppompjes, toiletrolhouders of mandjes van natuurlijk materiaal. Wanneer je verder een vrij strakke inrichting hebt van je badkamer en deze kleine, subtiele accessoires van natuurlijk materiaal toevoegt zul je zien dat je toch gelijk een hele andere ambiance oproept.

Extra tip: wil je natuurlijke materialen, maar toch een strakke en moderne uitstraling behouden? Je kunt dan een beton-look overwegen. Je profiteert dan wel van de natuurlijke uitstraling van steen, maar behoudt wel een nette en strakke look voor je badkamer.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *