4 tips om de huid gezond te houden

Tips om de huid gezond te houden

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Toch besteden we hier lang niet altijd voldoende aandacht aan. Hoewel we allemaal dol zijn op een gezonde en stralende huid, creëren we lang niet altijd de juiste omstandigheden om hier daadwerkelijk van te kunnen profiteren. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Je huid zegt namelijk veel over je algehele gezondheid. Wanneer je huid straalt, zit ook jij (letterlijk) lekker in je vel. Ontdek de volgende 4 tips om jouw huid gezond te houden.

1.    Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Denk hierbij niet alleen aan een middel om de huid te voeden, maar ook eentje om de huid te reinigen. Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Daarnaast gebruik je misschien ook nog eens make-up die de poriën afsluit. Daarom is het goed om in elk geval voor het slapengaan niet alleen de make-up te verwijderen, maar je gezicht ook goed te reinigen en in te smeren met een kwalitatieve nachtcrème. Bijvoorbeeld van het merk La Roche-Posay. Dit is een merk wat in samenwerking met dermatologen producten op de markt heeft gebracht. Hierdoor weet je zeker dat de producten die je gebruikt ook daadwerkelijk van positieve invloed zijn op de gezondheid van de huid.

SPF gezonde huid

2.    Gebruik iedere dag een SPF

Het is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt op een zonovergoten dag: zonnebrandcrème. Heel goed, want verbranding van de huid wil je uiteraard tegengaan. Dat is niet alleen slecht voor de kwaliteit van de huid, maar levert ook nog eens de nodige pijnklachten op. Maar waarom zou je je huid wel beschermen tegen de zonkracht op zonovergoten dagen als je dit niet doet op treurige dagen? Wees je ervan bewust dat er altijd uv-stralen buiten zijn. Zelfs in de winter. Natuurlijk in mindere mate, maar ook deze kunnen schadelijk zijn voor de huid. Zeker bij zeer gevoelige huiden. Daarom is het goed om iedere dag een crème met SPF te gebruiken en bij zonnige dagen uiteraard een sterkere zonnebrandcrème. Op die manier voorkom je beschadiging aan de huidcellen, waardoor je bijvoorbeeld ook huidsveroudering kunt vertragen en de kans op huidkanker kunt verkleinen.

3.    Je bent wat je eet

Je bent wat je eet is een heel bekend gezegde en klopt zeker. Maar wist je ook dat een ongezond voedingspatroon als eerste te zien zal zijn aan de huid? Wanneer jij met veel regelmaat ongezond eet of te weinig vitamines en mineralen tot je neemt, dan zal je dit merken aan een vettige huid, acné of andere oneffenheden. Door gezond en gevarieerd te eten en vooral voldoende water te drinken, blijft de huid mooi, schoon en zal deze je tegemoet stralen. Bovendien zit je ook nog eens veel lekkerder in je vel als je gezonder eet. Alleen maar voordelen dus.

4.    Minder drinken en stoppen met roken

Bijna iedereen drinkt wel eens een keer een glaasje alcohol. Bijvoorbeeld op een feestje of wanneer je een romantisch avondje uit bent. Maar vergis je niet, alcohol is natuurlijk heel ongezond. Zeker in grote hoeveelheden. Van een keertje alcohol drinken zal je niet direct effect zien (op de dag erna na dan), maar als je dit met veel regelmaat doet wel. Daarom is het beter om weinig tot niet te drinken. Ook roken is not done als je de huid gezond wilt houden.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *