Kijkje in mijn kast | Zo heb ik mijn PAX kast ingeruimd

PAX kast inruimen

Kortgeleden schreef ik dat ik eindelijk mijn ideale PAX kast heb samengesteld en dat deze inmiddels staat. In dit artikel vertel ik je – en laat ik zien – hoe ik mijn PAX kasten heb ingeruimd.

Dé ideale PAX kast

PAX kasten stonden al lang op mijn wonen wensenlijstje. Inmiddels staan de PAX kasten die ik zelf heb samengesteld en schreef ik al een artikel over het samenstellen van de ideale PAX kast.

PAX ikea

Zo heb ik mijn PAX kast ingeruimd

Ik ben erg blij met mijn PAX kasten! Maar dan kan de kast nog zo mooi en zorgvuldig zijn samengesteld, uiteindelijk moet de kast ook worden ingeruimd en zijn er héél veel items die een plek moeten krijgen. Dan wordt een kast al snel vol, rommelig en bovenal minder praktisch.

Dat gaat mij natuurlijk niet gebeuren en dus heb ik de kast overzichtelijk en praktisch ingeruimd. Persoonlijk vind ik het heel geslaagd en ziet de inhoud van de lades er naar mijn mening zelfs satisfying uit.

De volgende items kunnen wat mij betreft niet ontbreken bij het organiseren van je PAX kast:

– SKUBB bakjes (set van 6)
– TJENA kartonnen dozen
– SKUB (set van 3)
– BUMERANG kleerhanger

Dit zijn dan ook de producten die ik heb gebruikt bij het inruimen en organiseren van mijn PAX kast. Bovenstaande items zijn – net zoals de PAX kasten – van IKEA.

PAX kast inruimen ikea SKUBB

Kleding opgevouwen in de lades

Vanzelfsprekend heb ik kledingstukken op kledinghangers aan de roedes gehangen. Het gaat dan om jurkjes, blouses en blazers. Hiervoor gebruikte ik de witte BUMERANG kleerhangers van IKEA. In mijn tweede kast – voor pyjama’s en lingerie – hing ik ook een aantal items op. Met name langere items. Deze hing ik op aan goudkleurige kledinghangers die ik bij Action kocht. Daar wil ik er graag nog meer van, maar helaas weet ik niet of ze deze nog hebben en zijn de winkels op dit moment gesloten.

De lades in mijn kast heb ik ingedeeld met de SKUBB bakjes (set van 6) van IKEA. Deze passen er perfect in! Vervolgens heb ik kleding haast Marie Kondo-achtig opgevouwen en ingedeeld in eerdergenoemde bakjes. Het kost véél werk om de kast op deze manier in te ruimen, maar het is het zo ontzettend waard!

Door de kleding op deze manier op te vouwen en in een SKUBB bakje te doen past er veel meer in de lades. Ook is het ontzettend overzichtelijk, want wanneer ik een lade opentrek zie ik in één oogopslag alles wat er in die lade ligt. Ook voorkom ik hiermee een van de grootste ergenissen als het gaat om een ingeruimde kledingkast. Ken je die stapels met opgevouwen kleding waarvan je net in het midden iets nodig hebt, en de kleding vervolgens niet meer netjes opgevouwen is of de stapel omvalt? Nou, daar heb ik nu dus geen last meer van! Zoals ik al zei is het eenmalig veel werk om dit te organiseren, maar tegenwoordig kan ik gewoon een kledingstuk pakken zonder dat ik alle overige kleding opnieuw moet opvouwen.

PAX komplement lade

Schoenen en overige producten

Bovenin de kasten, net boven de kledingroedes, heb ik ook een plank geplaatst. In de ene kast heb ik hier flink wat schoenen staan. In het andere basiselement heb ik deze plank gebruikt om een aantal kartonnen TJENA dozen neer te zetten met kleine spullen. Ook hier staan nog wat schoenen en een tas.

In de kast die ik gebruik voor mijn kleding heb ik twee lades. Onder die lades heb ik de SKUBB (set van 3) geplaatst. Hiervan passen er precies 3 naast elkaar in een PAX kast van 1 meter breed. Ook qua diepte zijn ze perfect! Hierin bewaar ik wederom kleinere spullen zoals geurkaarsen en mijn voorraad verzorgingsproducten. En nog wat schoenen…

IKEA Pax skubb

Lingerie opbergen

Mijn kastruimte bestaat uit twee basiselementen van 1 meter breed. De tweede kast gebruik ik voor pyjama’s, lingerie, sokken en dergelijke. Dit vraagt natuurlijk om een andere manier van inruimen.

Boven de bovenste lade heb ik een glasplaat. Zo kan ik op deze plaat mijn Coach tas en veelgebruikte parfums showen en tegelijkertijd de bovenste lade gebruiken als een soort ‘showcase’. Door de glasplaat kun je mooi in de bovenste lade kijken, want een erg luxe touch geeft aan de kastindeling.

In die bovenste lade heb ik dan ook mijn bh’s mooi neergelegd, uiteraard op kleur! Met daarbij nog wat extra parfums in de lade. De la daaronder heb ik weer ingedeeld met SKUBB bakjes. Hier liggen niet-voorgevormde bh’s en slips. Ook die vouw ik op! Ook dit vind ik weer ontzettend overzichtelijk en daardoor praktisch. Ook is het fijn voor het oog, want het is echt georganiseerd!

In een la daaronder ligt het grootste deel van mijn pyjama’s en huispakken. Ook deze heb ik weer opgevouwen zodat ik in één oogopslag alles kan zien en een keuze kan maken. De pyjamasets liggen bij elkaar. Lekker makkelijk!


Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

    1. Het zijn inderdaad 2 losse kasten, die zijn gewoon tegen elkaar aan gezet. Je zou ze eventueel ook nog tegen elkaar aan kunnen schroeven maar hier heb ik zelf niet voor gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *