TREND ALERT: Coquette interieur

Coquette interieur inspiratie

Als we het hebben over interieurtrends, dan is de Coquette-stijl een van de nieuwste en opkomende trends. Grote kans dat je er nog niet van gehoord hebt. Lees dan snel verder, want ik ga je alles vertellen over deze woonstijl die mij persoonlijk erg aanspreekt. Een Coquette interieur staat namelijk voor charme en romantiek. En als meisje-meisje wordt je hier erg blij van!

Wat is Coquette?

Het woord verwijst van oorsprong naar een flirterige vrouw, die seksuele of romantische toenadering zoekt. De term coquette wordt tegenwoordig geassocieerd met charme, elegantie en verleiding. Bij Coquette fashion moet je een beetje denken aan de stijl van Bridgerton, met veel kant en gedetailleerde, romantische korsetten.

Coquette is op dit moment ook trending op het gebied van interieur. Dit zorgt voor volop romantiek met lieve pastelkleuren, romantische texturen, bloemenpatronen, strikjes, vintage en een vleugje boudoir. En het is ook dé trend waarbij je de gehaakte kleedjes en quilts met bloemen tevoorschijn kan halen, die je misschien ooit van je oma kreeg.

Maar hoe pas je het toe in je eigen interieur?

Kleuren in een Coquet interieur

Na de uitleg die ik je heb gegeven over wat Coquette inhoudt, heb je misschien al een idee kunnen vormen van de kleuren die terugkomen bij deze stijl. Dat zijn:

  • Romantische pastelkleuren
  • Zachte neutrale kleuren
  • Subtiele metallics

Met dit palet aan kleuren en tinten kun je een combinatie samenstellen die precies dat waar Coquette voor staat weerspiegelt.

Materialen & textuur

Er worden verschillende materialen gebruikt bij de Coquette woonstijl. Denk aan marmer, messing en keramiek. Belangrijker dan het materiaal zijn de ontwerpen, vormen en kleuren van de stukken in je interieur. Vintage beelden en klassieke spiegels ademen Coquette en zijn de perfecte toevoeging. Wat ook niet mag ontbreken zijn parels!

Textuur speelt ook een grote rol in een Coquette interieur. Door met texturen te spelen creëer je de nodige romantiek. Ga aan de slag met kant, franjes, strikjes en zachte, fluffy stoffen. Je zal zien dat je met een paar fluffy roze kussens en een aantal mooie decoraties al snel een ruimte omtovert naar de Coquette-stijl.

Waar Coquette kopen?

Als je je afvraagt waar je woonitems voor deze stijl kan kopen: overal! Als je maar gaat winkelen met het kleurenpalet, de materialen en texturen in je achterhoofd. Voor het scoren van een aantal unieke eyecatchers kan ik je aanraden om eens een bezoek te brengen aan de kringloop, of om op zoek te gaan naar een mooie vondst op Marktplaats. Hier kan je mogelijk die mooie vintage spiegel, een fotolijst of andere accessoire scoren. En vergeet niet: deze stijl nodigt je ook uit om een meubel op te knappen of iets een likje verf te geven.

Coquette interieur inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *