Manieren om een schilderij op te hangen: ook zonder gaten in je muur!

Schilderij ophangen zonder te boren flexibel ophangsysteem muurdecoratie

Heb je een kale muur in huis? Door het ophangen van een mooi schilderij kun je de muur aankleden en betrekken bij je interieur. Toch klinkt dat vaak makkelijker dan dat het is, om verschillende redenen. Bijvoorbeeld: je wil of mag geen gaten in de muur boren. Je weet niet welke manier van ophangen het mooiste is óf je wil regelmatig veranderen in je inrichting. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schilderij op te hangen: ook zonder gaten in je muur!

Wanddecoratie ophangen

Een kale muur kan wel een mooie wanddecoratie gebruiken. Ik ben er gek op! Een gaaf kunstwerk, foto muurdecoratie of iets anders wat echt bij jou in huis hoort! Er is veel keuze als het gaat om soorten muurdecoratie en er zijn minstens net zoveel manieren om iets aan de muur op te hangen. Maar welke kies je?

Schilderij ophangen zonder te boren flexibel ophangsysteem muurdecoratie

Manieren om een schilderij op te hangen

Er zijn veel manieren om een schilderij op te hangen. Dat is maar goed ook, want niet voor iedereen is dezelfde manier ook de beste. Wat de beste manier is voor een schilderijlijst ophangen hangt helemaal af van jouw situatie.

Schilderij ophangen zonder in de muur te boren

De meest voorkomende manier om iets op te hangen aan een muur is door te boren. Dat kan ook voor jou dé manier zijn! Maar wat als je niet wil, kan of mag boren? Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe woning met een net gestucte muur: dan vind je het misschien zonde om meteen gaten te boren. In een huurwoning mag je ook niet altijd boren. Dan is het dus verstandig om te kijken naar andere opties, zodat je iets kan ophangen zonder in de muur te boren. Soms is het ook gewoon niet zo handig om in de muur te boren, bijvoorbeeld als het gaat om een gipswandje in huis.

Schilderij ophangen zonder te boren flexibel ophangsysteem muurdecoratie

Flexibel ophangsysteem

Ben je bang voor een muur vol boorgaten omdat je niet helemaal zeker bent van de plaats waar je de lijsten gaat ophangen? Of vind jij het leuk om je interieur regelmatig te veranderen en geldt dit ook voor schilderijen? Dan is een flexibel ophangsysteem van Artiteq voor het ophangen van schilderijen, lijsten en andere wanddecoraties waarschijnlijk een enorm geschikte optie voor jou!

Het ophangsysteem bestaat uit een rail die je monteert op het plafond of aan de wand. Het integreren van zo’n systeem in je interieur zorgt voor een haast onzichtbare manier om dingen op te hangen aan je muur en het fijne is: het brengt enorm veel flexibiliteit. De ophangdraden voor aan de rail kun je namelijk altijd op de gewenste plek in de rail bevestigen, op elke lengte! Zo kun je jouw muurdecoratie dus makkelijk verhangen en wisselen zonder dat je weer gaten in de muur moet boren!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *