5 x waarom kiezen voor tweedehands elektrische fiets voor je bedrijf 

Ben jij op zoek naar manieren om in 2024 duurzamer te zijn in je bedrijfsvoering en tegelijkertijd kosten te besparen? Een goed idee! Kies voor een sportieve start van het jaar met elektrische fietsen voor je werknemers. En dit hoeft niet per se een nieuwe fiets te zijn, kies dit jaar eens voor tweedehands elektrische fietsen. Duurzaam & voordelig. In dit artikel vertellen we je graag meer fijne tips waarom een tweedehands fiets een slimme keuze is voor je bedrijf! 

#1 Bespaar kosten

Wist je dat tweedehands elektrische fietsen een stuk goedkoper zijn in aanschaf dan nieuwe fietsen? Zo is het mogelijk om meer fietsen aan te schaffen binnen hetzelfde budget. En zo geef je de fietsen ook meteen een nieuw leven. Win-win! Vaak zijn de onderhoudskosten ook lager, omdat de meeste gebreken al zijn verholpen voordat de fietsen worden verkocht. Uiteindelijk kun je hiermee flink op de kosten besparen. 

#2 Duurzaamheid voorop

We zijn allemaal ervan op de hoogte dat elektrische fietsen een stuk beter zijn voor het milieu. Maar wist je dat tweedehands elektrische fietsen nog een extra voordeel hebben? Recyclen is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar vermindert ook de vraag naar nieuwe producten. Kies bijvoorbeeld voor tweedehands fietsen van Upway en kies voor vermindering van CO2-uitstoot en draag​​ tegelijkertijd bij aan een circulaire economie.

#3 Kies voor kwaliteit 

Een tweedehands elektrische fiets dames is al vaker gebruikt, waardoor je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Hij is al een tijd meegegaan, waardoor je zeker weet dat ook in de praktijk de fiets lekker werkt. Wel zo fijn! En wat nu als de vorige eigenaar extra goed voor de fiets heeft gezorgd? Dat betekent dat de fiets dan nog jaren mee kan gaan zonder snel defect te gaan. 

#4 Gemak

Vaak zijn tweedehands fietsen al helemaal gebruiksklaar gemaakt, waardoor je als bedrijf geen extra tijd hoeft te besteden aan het in elkaar zetten of repareren van fietsen. Zo kunnen je werknemers direct met de fiets naar werk, wat uiteindelijk weer extra tijd en kosten bespaart. 

#5 Fiscale voordelen

Last but not least zijn er ook fiscale voordelen te behalen van tweedehands fietsen. Je kunt namelijk de btw op de aankoop van tweedehands fietsen terugvorderen. Hoe handig! En dat niet alleen, het verstrekken van tweedehands fietsen aan werknemers wordt ook gezien als een fiscaal vriendelijke vergoeding op grond van de werkkostenregeling.

Ja, het kiezen voor tweedehands elektrische fietsen is zeker een slimme optie voor bedrijven. Zo bespaar je niet alleen flink wat kosten, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Waar wacht je nog op? Zorg voor verandering dit jaar in je bedrijf en kies voor tweedehands elektrische fietsen! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *