Nieuwe bank kopen? Zo kies je de juiste bank

Nieuwe bank kopen

Je oude bank is zwaar aan vervanging toe. De bank zit niet meer lekker, is vaal of past eigenlijk niet meer bij de rest van je interieur. Dus is het de hoogste tijd om een nieuwe bank uit te zoeken. De keuze is reuze: er zijn hoekbanken, 2-, 3- en 4-zitsbanken, modulaire banken, relaxbanken en loveseats. Welke bank past nu het beste bij jou en je interieur?

Een grote woonkamer verdient een pronkstuk

In een grote woonkamer zet je het beste een grote bank neer. Een die de blikvanger van de kamer is. Zoals een hoekbank. Het voordeel van een hoekbank is dat je er heerlijk languit op kunt liggen. Zelfs met z’n tweetjes. Wanneer je voor een hoekbank kiest, zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je ook kiezen voor een chaise longue of een loungebank.  

Bij een hoekbank en chaise longue moet je een keuze maken tussen een rechter- of linkerhoekbank. Het rechter- of linkerdeel is dan het loungegedeelte waarop je languit ligt. Bij de meeste banken is dit deel niet verplaatsbaar, tenzij je kiest voor een bank met een hocker. Kijk dus van tevoren goed naar je woonkamer om te bepalen aan welke kant de hoek van de hoekbank of chaise longue moet zitten. Houd rekening met looproutes in de kamer en waar de televisie staat. Zet de bank trouwens niet tegen de muur, maar juist van de muur af. Door ‘m van de muur af te zetten, creëer je juist meerdere plekjes in de woonkamer. 

De zitbank is ideaal voor kleinere woningen

Wanneer je niet zoveel ruimte in de woonkamer hebt, is een 2-zits of 3-zitsbank ideaal. Deze banken zijn makkelijk te verplaatsen in de kamer, zodat je ook eens kan spelen met de inrichting. En elke zitplek op de bank kun je benutten. Het nadeel aan een zitbank: je kunt er alleen in je eentje op kunt liggen. Dus dan moet je partner een ander plekje in de woonkamer vinden om te zitten of liggen. De 2-, 3- en 4-zitsbanken zijn ook goed te combineren met een fauteuil, als je hier nog plaats voor hebt. Zo creëer je een gezellige zithoek. 

Zitbanken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Neem nou de Chesterfield. Dit is een typisch klassieke Engelse bank met gecapitonneerd leer. De rug- en armleuning zijn versierd met knopen en de armleuning heeft ook nog siernagels aan de voorkant. Je vindt deze banken tegenwoordig niet alleen meer in bruin leder, maar ook in hippe fluwelen stoffen in knallende kleuren, zoals felroze of rood. Deze bank past dus niet alleen in een klassiek interieur, maar ook in een hippe. 

Nieuwe bank kopen

De bank voor de ultieme chiller: de relaxbank

Houd je van luxe en lig je graag extra ontspannen op de bank na een harde dag werken? Dan is de relaxbank echt iets voor jou. Deze banken zijn verstelbaar. Je kunt er normaal recht op zitten als er gasten zijn. Zodra de visite naar huis is, klap je de voetensteun uit en verstel je de rugleuning. Zodat je extra lekker kunt loungen, terwijl je geniet van een drankje, hapje en je favoriete serie. Relaxbanken zijn verkrijgbaar als hoekbank, maar ook als 2- of 3-zitsbank. Het is een bank waar je het liefst niet meer vanaf komt als je er eenmaal op zit. 

Puzzel je eigen bank in elkaar met een modulaire bank

Verveelt je interieur je al gauw en verf je het liefst elk half jaar de muren weer in een nieuw kleurtje? Dan is een modulaire bank de beste keuze voor jou. Deze bestaat namelijk uit verschillende losse elementen. Hierdoor kun je keer op keer een nieuwe look creëren met je bank. De ene keer zet je alle elementen bij elkaar, zodat het een bank is, de andere keer gebruik je een deel als poef, met een dienblad erop. Modulaire banken zijn ook heel handig als je vaak vrienden en familie op bezoek hebt. Je creëert namelijk elke keer weer een andere opstelling met de bank. 

Romantisch samen zitten op een loveseat

Lovebirds opgelet! De loveseat is een redelijk kleine bank, het is eigenlijk een grote fauteuil. Wanneer je samen op deze bank zit, zit je wel heel knus en dicht op elkaar. Loveseats zijn ook verkrijgbaar in een S-vorm, ook wel tête-à-tête genoemd. Aan het uiteinde van de S-vorm zijn de zitplekken, waardoor je wel dicht bij elkaar zit en met elkaar kan spreken, maar elkaar niet aanraakt. De loveseat is ook een ideale bank voor als je in een klein appartement woont. Veel ruimte neemt hij namelijk niet in en er is net genoeg plaats voor jou en je lief. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *