Kleurrijke trap als eyecatcher in huis!

Kleurrijke trap inspiratie

Vaak denken we niet aan een kleurrijke trap als echte eyecatcher in huis. Je moet er natuurlijk wel een trap voor hebben, maar het kan je huis echt een mooi statement geven. Er zijn verschillende mogelijkheden om je trap te pimpen en ik geef je graag een aantal handige tips en tricks om jouw trap een super vette uitstraling te geven: het puntje op de I voor jouw huis!

Het kleurenschema

Het is wel een goed idee om een kleur te kiezen die bij de rest van de kleuren in je huis past. Als je huis voor de rest heel rustig is, bijvoorbeeld veel wit en beige, dan kan je de trap een echte kleur geven die eruit springt. Voordeel is van veel wit en beige (neutrale kleuren), dan zijn er veel kleuren die er echt mee te combineren zijn. Keuze genoeg!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan mintgroen in combinatie met beige óf oudroze. Natuurlijk kan je ook altijd inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest.

Zelf hebben wij veel groentinten in huis. Onze hal daarentegen was behoorlijk wit. Om deze bij het interieur te bedekken hebben wij een mooie eucalyptus-tint gekozen om de trap en trappenkast mee te schilderen. Het is een prachtige eyecatcher geworden!

Verlichting toevoegen aan kleurrijke trap

Een mooie kleur die eruit springt is natuurlijk super mooi, maar het is nog mooier te maken! Denk hierbij aan het toevoegen van verlichting. Dat is op een aantal manieren te doen, maar een van de mooiste opties is onder de rand van de traptrede. Dit kun je doen door bijvoorbeeld bepaalde soorten ledstrips daar te monteren. Pas de kleur van het licht aan aan de kleur van de trap. Mooie warme kleuren geven sfeer. Je hebt zelfs verlichting die aangaat als je op de trap loopt. Nog handig ook!

Tapijt toevoegen?

Tapijt kan een nog meer chique uitstraling geven aan de trap. Hoogpolig tapijt is ook nog eens lekker zacht voor de voetjes. Als je ’s ochtends onderweg bent naar je kopje koffie dan heb je warme voetjes tot aan de laatste trede. Heerlijk! 

Naast tapijt kan je ook kiezen voor een mooie vinyl print of andere bekleding van de trap. Er zijn veel meer opties mogelijk. Tapijt is met name een goede keuze als jouw trap niet helemaal netjes is of lijmresten bevat. Hem helemaal strak schilderen is dan vaak een tijdrovende en moeilijke klus. Door een traprenovatie met trapbekleding los je dit op!

Accessoires bij je kleurrijke trap

Daarnaast is het ophangen van mooie (grote) foto’s of prints ook heel sfeervol. Kijk wel of het allemaal mooi bij elkaar past, ook bij de kleur van de trap. Een te drukke setting doet juist afbreuk aan de eyecatcher van je huis! Ook een luxe trapleuning kun je zien als chique accessoire.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *