Dit wilde ik al zó lang! | De ideale PAX kast samenstellen

PAX kast samenstellen

Een PAX kast, die stond al lang op mijn wensenlijstje! Inmiddels heb ik de voor mij ideale PAX kast samengesteld en staat ‘ie helemaal op zijn plek. In dit artikel vertel ik je meer over het samenstellen van de perfecte PAX kast.

ideale PAX kast samenstellen

Mijn wensen

Eerder schreef ik al over vier belangrijke keuzes die je moet maken bij het kiezen van een kledingkast. Deze gaan eigenlijk ook op in het geval van het kiezen of samenstellen van een PAX kast.

  • Waar komt de kast te staan? (ruimte, obstakels, hoogte, breedte?)
  • Kledingstijl (bepalend voor de inrichting
  • Open of dichte kast?

Ik wilde graag veel ruimte om kleding en overige items in op te bergen. Bovendien heb ik een flinke collectie pyjama’s en lingerie, waar ik graag een aparte kast voor wilde. Dit zodat ik deze praktisch en tegelijkertijd mooi kan inrichten! Een georganiseerde kast waar ik blij van word, dat was het doel!

PAX kast ikea

PAX kast samenstellen

Mijn keuze is gevallen op twee aparte witte basiselementen van 100 x 236 cm. Deze heb ik naast elkaar geplaatst en hiermee is een kastruimte van 2 meter breed gerealiseerd. Die ruimte heb ik stiekem ook wel nodig!

Omdat ik graag al mijn kleding (zowel op hangers als opgevouwen) in de kast kwijt wil kunnen heb ik gekozen voor een combinatie van roedes en lades. Voor schoenen en tassen koos ik voor planken.

Binnenkort vertel ik je meer over hoe ik de kast heb ingeruimd. Voor welke indeling ik heb gekozen en welke hulpmiddelen ik heb gebruikt. Ik deel dan wat voor mij fijn werkt en mogelijk kun je daar inspiratie uit halen voor een fijne en georganiseerde kastindeling!

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Ik ben zo benieuwd naar hoe je kast er in zijn geheel uit ziet. Kun je daar ook een keer foto’s van plaatsen?
    Alvast super bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *