Kledingkast kiezen | 4 belangrijke keuzes die je moet maken

kledingkast kiezen

Valt jou kledingkast van ellende uit elkaar, sluit jouw huidige kledingkast niet maar aan bij jouw huidige interieurwensen óf heb je een extra kledingkast nodig omdat je veel sale-aankopen hebt gedaan? De perfecte kledingkast kiezen is zo makkelijk nog niet, maar…I got your back met tips voor het kiezen van de juiste kledingkast!

Plek van de kledingkast

De perfecte kledingkast kiezen? Dit is de eerste stap! Handig is om voordat je op zoek gaat naar een kledingkast al te weten waar hij zou komen te staan. In dat geval weet je al welke afmetingen de kast kan of dient te hebben. Door te weten in welke ruimte de kledingkast komt te staan zijn de volgende keuzes bij het kiezen van de juiste kledingkast ook makkelijker te maken!

kledingkast kiezen

Je kledingstijl

Dit klinkt in eerste instantie misschien niet helemaal logisch, maar je kledingstijl kan van invloed zijn op welke kledingkast het beste bij je past! Als je voornamelijk jurken draagt zul je een groter hanggedeelte nodig hebben. Wanneer je meer een ‘broek-met-top’-type bent zijn legplanken juist veel praktischer!

Het is dus belangrijk om stil te staan bij de indeling van de kledingkast om de ruimte in je kledingkast optimaal te kunnen benutten!

Kledingkast kiezen

Open of dichte kledingkast

Dit is een belangrijke keuze! Ga je voor een open of dichte kledingkast? Dit is een keuze waar je goed over na moet denken en er ook rekening mee moet houden waar de kledingkast komt te staan. Een open kledingkast kan ontzettend mooi zijn, maar trekt tegelijkertijd ook meer stof aan. Daarnaast kan een open kledingkast in een ruimte waar (veel) daglicht binnenkomt er ook voor zorgen dat je kleding zal verkleuren. Dat wil je niet!

Soorten deuren van de kledingkast kiezen

Een belangrijke, want dit is een aspect waarvan je zomaar kan vergeten er even bij stil te staan. Ga je voor openslaande- of schuifdeuren wanneer je kiest voor een kledingkast? Dit kan een keuze zijn die je baseert op wat je mooi of fijn vindt, maar waarbij je je ook bewust moet zijn van de ruimte. In sommige gevallen zijn openslaande deuren helemaal geen optie, omdat er de ruimte niet voor is. Wanneer een kast met een zijde strak tegen de muur staat, zal een openslaande deur waarschijnlijk niet functioneel zijn.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *