Ook jij kan bloembollen planten! | Canna en Begonia bollen planten

Begonia bollen

Terwijl ik dit schrijf ligt er sneeuw, maar O wat kijk ik uit naar warmer weer! Door bloembollen te planten geniet je straks van een tuin vol mooie bloemen. Die gezelligheid kunnen we wel gebruiken, toch?

Bloembollen planten kan iedereen

Met het planten van bloembollen draag je zorg voor een toekomstige vrolijk gevulde tuin. Geen groene vingers? Geen probleem! Ja, echt waar. Ook jij kunt dit!

Een bloembol stop je 2 tot 3 keer zijn diameter onder de grond. Het is ontzettend simpel en zodra ze geplant zijn heb je er bij veel soorten eigenlijk geen omkijken meer naar, behalve wat geduld totdat de geplante bloembollen uitkomen en bloeien. En dan genieten!

Canna planten

Canna bollen

Canna bloembollen zijn tropisch uitziende lelies. Ze zijn felgekleurd en dragen hiermee bij aan tropische en zomerse sferen in je tuin. In rood, geel, oranje en uiteraard roze kun je wel spreken van echte eyecatchers! Ik vind ze echt prachtig.

Canna planten

Deze prachtige blikvangers kunnen niet tegen vorst. Het wordt dan ook aangeraden om tot in ieder geval tot april te wachten met het planten van Canna bollen. De bloeiperiode van de Canna is van augustus tot oktober.

Begonia bloembollen

Begonia bollen

De Begonia is een echte klassieker! Deze prachtige bloemen – verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren – verdienen echt een plekje in jouw tuin!

Ik vind de Begonia echt prachtig! Lekker uitbundig en mooi gekleurde bloemen. Wat wil je nog meer? Ze vragen wel wat aandacht, maar dan krijg je er ook een hoop voor terug.

Planten van Begonia bollen

Je plant de Begonia van maart tot mei, de bloeiperiode is van juni tot oktober. Begonia’s houden van vochtige grond en willen graag een plek met indirect zonlicht, óf een plek waar ze ochtend- of avondzon vangen.

Wil je echt het meeste halen uit je Begonia bloembollen? Dan heb je de mogelijkheid om ze in het najaar op te graven. Wanneer je ze vorstvrij bewaart zou je ze dan het jaar daarop weer opnieuw kunnen planten. Het is echter zo dat de meeste bloembollen niet duur zijn. Je kunt dus ook voor gemak kiezen en gewoon nieuwe bollen kopen.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *