IKEA HACK | Gouden krukje met vacht (totale kosten €8!)

Ikea hack krukje met vacht

Ik heb een leuke IKEA HACK voor jullie! Mooie krukjes met een zacht vachtje zijn populair, met name voor bij makeup tafels en beautycorners. Ik laat je zien hoe je gemakkelijk en budgetproof een (gouden) krukje met vacht maakt! Ze kunnen namelijk best prijzig zijn.

Trendalert: krukje met vacht

Persoonlijk vind ik dit echt een leuke trend. Ik was al fan van velvet poefjes en krukjes, maar een echte zitkruk met een vacht vind ik ook ontzettend mooi.

Ik was al langere tijd op zoek naar een dergelijke kruk voor bij mijn makeup tafel. Totdat ik mij bedacht dat ik deze ook zelf zou kunnen maken. Terwijl ik de materialen aan het verzamelen was om binnenkort zelf aan de slag te gaan werd het mij nog makkelijker gemaakt. Action kwam namelijk ook met ronde vachtjes! Dat scheelt weer werk en maakt het nog makkelijker!

Ikea hack krukje met vacht

Wat je nodig hebt voor de IKEA HACK

Met een IKEA diy zorg je voor een leuk resultaat met een klein budget!

  • IKEA kruk ‘MARIUS’ €3,99
  • Rond vachtje (Action, €1,99)
  • Spuitbus verf ( + / – €2)

Voor ongeveer €8 heb je alles wat je nodig hebt! Deze kruk met chique uitstraling is dus heel budgetproof. Zelf koos ik voor de combinatie goud/wit, maar uiteraard kun je voor een andere combinatie gaan. De ronde vachtjes van Action zijn verkrijgbaar in: wit / grijs / beige / bordeauxrood.

TIP: Bekijk ook eens 3 Ivar hacks van IKEA voor meer inspiratie!

gouden krukje met vacht

DIY gouden krukje met vacht

Hoe tof is dit gouden krukje? Jij kunt deze dus ook maken! Het is namelijk ontzettend makkelijk! Zo ga je te werk:

Stap 1: Haal de MARIUS kruk uit de verpakking. Vervolgens spuit je de onderdelen in de gewenste kleur. Laat het tussendoor drogen alvorens je een volgende laagje aanbrengt. Zo voorkom je druppels.

Stap 2: Wanneer de onderdelen goed droog zijn kun je de kruk in elkaar zetten.

Stap 3: Leg het ronde vachtje op de kruk.

Klaar! In eerste instantie wilde ik het vachtje vastmaken maar toen ik het erop legde kwam ik erachter dat het ronde vachtje al voorzien is van anti-slip. Deze blijft dus hartstikke goed op zijn plek zitten!

Deze IKEA HACK is dus super makkelijk, ontzettend leuk en ook nog eens betaalbaar!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *