Slaap je slecht? 3 tips om beter te slapen

Beter slapen tips verzwaringsdeken slaaptips

Slaap jij weleens slecht? Niet zo gek hoor, want bijna iedereen heeft weleens moeite om goed te slapen. Maar weet je wat? Er zijn een aantal tips die je kunt proberen om beter te slapen! Ik ga ze met je delen, zodat ook jij je nachtrust verbeteren kan!

Rustige slaapomgeving

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een slaapvriendelijke omgeving. Dus doe dat licht uit, zet dat raam open voor wat frisse lucht en zorg ervoor dat het lekker rustig is. Zoek eventueel wat ontspannende achtergrondgeluiden op, zoals rustgevende muziek of het geluid van regen. Ook is een goed matras en hoofdkussen een must! Heb je het idee dat je niet meer goed ligt? Ga dan eens langs een winkel en laat je adviseren.

Vast slaapritueel voor betere nachtrust

Ook een vast slaapritueel helpt om je lichaam te kalmeren en te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad, lees een boek of doe wat yoga-oefeningen. Probeer dit ritueel elke avond op hetzelfde tijdstip te doen, zodat je lichaam eraan gewend raakt. Dit helpt bij het verbeteren van nachtrust en zorgt voor een vast slaapritme.

Slapen met verzwaringsdeken

Slaap je regelmatig slecht? Heb je bijvoorbeeld moeite met in slaap vallen of juist het doorslapen? Dan is het de moeite waard om slapen met een verzwaringsdeken te proberen. Door het gewicht van de deken voelt het alsof je in een knusse cocon ligt en dit kan helpen om je lichaam te kalmeren en te ontspannen. Hierdoor slaap je dieper, langer en word je ’s nachts minder vaak wakker. Dat zorgt ervoor dat je ’s ochtends een stuk uitgeruster bent! Het slapen met een verzwaringsdeken in de zomer is ook geen probleem. De deken is van zichzelf niet warm en neemt jouw lichaamstemperatuur over. Hierdoor zal hij ongeveer even warm zijn als anders!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *