Wat zijn de voordelen van een MRI total bodyscan?

Voordelen MRI bodyscan

Als je je de laatste tijd niet helemaal jezelf voelt en diverse klachten hebt, wil je ze natuurlijk graag onderzoeken. Je kunt daarom een total bodyscan laten doen. Hierbij wordt je volledige lichaam onderzocht met behulp van een MRI-scan door een specialist.

Vervolgens kijkt een arts naar de beelden die het apparaat gemaakt heeft. Je krijgt na een paar weken de resultaten van het onderzoek te horen. Hopelijk komen er geen ernstige ziekten of aandoeningen uit, maar dat weet je natuurlijk nooit. Door een MRI total bodyscan te laten doen, heb je in ieder geval meer kans om te herstellen. Dit is dan ook een van de voordelen van een MRI-scan van je volledige lichaam, waarover je hieronder meer leest.

Betere prognose

Door een bodyscan te laten doen, kunnen diverse ziektes vroeg gedetecteerd worden door een arts. Dit is dan ook het voornaamste doel om een MRI-scan van je lichaam te laten doen. Levensbedreigende en chronische ziektes kunnen bijvoorbeeld gevonden worden door een MRI- scan, wat ook voor tumoren geldt. De gevolgen van deze aandoeningen zijn waarschijnlijk minder erg doordat ze vroeg opgespoord zijn, je prognose is dus ook beter door een total bodyscan te laten uitvoeren.

Volledig veilig

Een andere reden om een MRI total bodyscan te laten doen is omdat dit onderzoek volledig veilig is. Dit komt doordat deze scan stralingsvrij is. Een MRI-scan gebruikt bijvoorbeeld geen gamma- en/of röntgenstralen. In plaats daarvan worden tijdens een MRI-scan zonder verwijzing beelden van je lichaam gemaakt met behulp van magnetische radiogolven.

Zeer betrouwbaar

Een MRI-scan heeft bovendien als voordeel dat deze erg betrouwbaar is. Dit komt doordat je met een bodyscan gemakkelijk de weefselstructuur kunt onderscheiden. De afbeeldingen van een MRI- scan zijn dan ook nauwkeuriger dan onder meer echografie en CT-scan. Dit maakt het werk van de arts eenvoudiger, de specialist kan immers gemakkelijk en snel de gemaakte beelden controleren om ziektes en aandoeningen te detecteren.

Follow-up scans

Een MRI-bodyscan is een effectief follow-up onderzoek. Als je iets onder de leden hebt, moeten er waarschijnlijk meerdere follow-up scans gemaakt worden. Dat is bij MRI gewoon mogelijk, wat komt doordat dit onderzoek natuurlijk veilig is voor de patiënt. Bij CT-scans is dit bijvoorbeeld niet het geval. Weet overigens wel dat niet alle patiënten het fijn vinden om in een MRI-scan te liggen, al wen je hier gelukkig snel aan.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *