Zo staan jouw spullen altijd veilig!

Woonverzekering

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor jouw spullen beschadigd raken door schade, bijvoorbeeld bij brand of wateroverlast. Helaas kun je sommige dingen in het leven niet voorkomen. Wat je wel kunt proberen, is ervoor zorgen dat jij er alles aan doet om alle eigendommen zo veilig mogelijk te houden. Met deze tips kun je in ieder geval gerust zijn dat de schade beperkt blijft. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een opstalverzekering waarmee je de woning goed verzekerd tegen schade.

Beperk de risico’s

Veel materiële zaken zijn gelukkig vervangbaar. Als je jouw spullen goed verzekerd zal de schade beperkt zijn wanneer je schade oploopt door bijvoorbeeld brand of een lekkage in huis. Met een goede inboedelverzekering is de complete inboedel gedekt voor schade bij storm, diefstal, wateroverlast, en nog veel meer. Ook wordt de schadeclaim snel afgehandeld, zodat je direct aan de slag kunt met reparaties en het vervangen van de beschadigde spullen. Kijk altijd naar de voorwaarden van de verzekering om te zien wat er precies onder de dekking van jouw polis valt.

Voorkom inbraak

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de spullen veilig staan, is om het inbrekers zo goed als onmogelijk te maken om een woning binnen te komen. Dit doe je door het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk op alle deuren en ramen. Ook kan het slim zijn om een alarmsysteem te installeren. Door middel van een geluidsalarm schrik je ongewenste indringers direct af.

Daarnaast kun je met behulp van digitale camera’s potentiële inbrekers vastleggen op beeld. Op deze manier komen ze er nooit ongestraft vanaf. Ook schrikt het inbrekers af wanneer ze zien dat een woning goed beveiligd is. Hoe meer moeite ze moeten doen voor een inbraak, hoe minder aantrekkelijk het voor inbrekers is om een woning binnen te komen.

Overweeg een kluis

Heb je spullen die echt zo bijzonder of kostbaar zijn dat je ze echt niet kunt missen? Denk bijvoorbeeld aan belangrijke persoonlijke documenten, luxe sieraden, zeldzaam foto- en videomateriaal, erfstukken uit de familie of speciale kunstwerken. Deze items kun je het beste in een kluis bewaren, zodat niemand erbij kan.

Wil je het helemaal op safe spelen? Dan kun je ook een externe kluis huren. Dit zijn kluizen in een speciaal beveiligde opslagruimte die 24 uur per dag beveiligd zijn. Je kunt kiezen uit kluizen in diverse formaten, tegen een verschillend tarief. Op die manier ben je er helemaal zeker van dat niemand aan jouw waardevolle spullen komt.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *