Drie keer effectieve raamdecoratie voor op kantoor

raamdecoratie voor op kantoor

Gastblog: Raamdecoratie is niet alleen een goede oplossing voor ramen in een woning, het is zeker ook goed toepasbaar in kantoorruimtes. Eén van de meest belangrijke stappen bij het inrichten van een kantoor is dus het kiezen van de juiste raambekleding. Raamdecoratie biedt privacy, houdt felle zon uit het beeldscherm en houdt de warmte buiten op zonnige dagen. Daarnaast kan raamdecoratie de akoestiek in een grote ruimte bevorderen door het verminderen van galm.

Het is bekend dat werknemers blijer worden van daglicht dan van artificieel licht. Daglicht geeft een frisse uitstraling, mensen gaan er efficiënter en harder van werken en bovendien bespaar je op de elektriciteitsrekening omdat de lichten niet aan hoeven. Grote ramen zijn dus een slimme keuze in een kantoor of werkruimte. Maar grote ramen kunnen ook een nadeel hebben. Zo kunnen ze een galm veroorzaken in een grote, drukke ruimte en laten ze op zonnige dagen zo veel licht binnen dat de ruimte ongewenst warm wordt. Daarom is raamdecoratie een absolute must in een kantoor. We geven graag drie effectieve raamdecoraties met de voordelen, zodat je een goede keuze kunt maken voor een specifiek kantoor.

Jaloezieën

Jaloezieën worden veruit het meest gebruikt in een kantoorruimte. Letterlijk in een handomdraai bepaal je de gewenste hoeveelheid privacy en lichtinval. Helemaal opengetrokken nemen ze weinig ruimte in beslag zodat je veel raamoppervlakte over houdt. Jaloezieën zijn eenvoudig schoon te houden en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is er een ruimte keuze aan jaloezieën, zodat er altijd vorm van deze raamdecoratie bij zit die bij de uitstraling van het kantoor past. Houten jaloezieën voor een kleinere ruimte met een landelijk tintje bijvoorbeeld. Zwarte jaloezieën passen goed bij een moderne, strakke inrichting, en witte jaloezieën bij een sober ingericht, kleiner kantoor.

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben veel voordelen voor een kantoorruimte. Zo werken ze uitstekend als een vorm van binnenzonwering om de felle zon buiten te houden. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, van doorschijnend tot verduisterend, en in verschillende materialen en kleuren. Er zit dus altijd een gordijn bij dat helemaal bij de sfeer, uitstraling en functie van het kantoor past. De meest verstandige keuze is het top down bottom up systeem, waarbij je het gordijn zowel aan de boven- als aan de onderkant kunt openen. Op deze manier heb je nog meer invloed op de mate van lichtinval en privacy.

Geluiddempende gordijnen

Geluiddempende gordijnen, ook wel ‘akoestische gordijnen’ genoemd, verminderen de weerkaatsing van geluid en absorberen geluidstrillingen. Dit betekent dat je minder galm (of ‘echo’) in een ruimte hebt, wat fijn is in een drukke ruimte of een kantoor waar stil gewerkt wordt. Geen gehoest of een piepende stoel dat van de muren weerkaatst wordt, geen gedreun van het verkeer buiten, maar een rustige, kalme sfeer.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *