Parfum & Moods | Een parfum voor elke mood (parfum moods)

Parfum moods Daisy

Ik draag graag parfum en heb inmiddels een redelijke collectie opgebouwd. Wanneer ik een parfum kies om te dragen is die keuze afhankelijk van ‘mood’ en de gelegenheid. Ik ga je alles vertellen over mijn parfum moods en keuzes!

Parfum moods

Verschillende parfum moods

Misschien heb je er nog nooit zo over na gehad, maar waarschijnlijk heb ook jij verschillende parfummoods indien je verschillende geuren in je bezit hebt. Je humeur, je dagplanning of een speciale gelegenheid zijn vaak van invloed op de parfum die je kiest om te dragen. Zo werkt dat in ieder geval wel bij mij!

Ook kun je in plaats van je humeur beïnvloeden met parfum juist je parfum matchen met je humeur. En je parfum matchen met je outfit kan ook!

Casual parfum moods

Is het gewoon een alledaagse dag? Dan kies ik ook graag voor een luchtig en zogeheten casual geur. Het parfum ‘Coach Dreams’ van het merk Coach is voor mij zo’n geur. Dit Coach parfum is licht fruitig, bloemig én vrouwelijk! Een heerlijk licht parfum.

Zomer

In de zomer heb ik veelal een ‘zonnige parfummood’. Eigenlijk draag ik in de zomer met name één parfum: Jil Sander Sun. Een heuse zomerclassic maar ó zo ontzettend lekker. Het blijft een favoriet! Een variant op de klassieke Jil Sander Sun kan ik ook zeker waarderen.

Daarnaast is er nog een belangrijke reden dat ik in de zomer – met name overdag wanneer ik zon ga zien – geen andere parfumgeuren draag. Jil Sander Sun is namelijk een parfum dat speciaal is ontwikkeld voor in de zon. Je moet ontzettend oppassen met parfum in de zon dragen. Door bepaalde stoffen die in de meeste parfums aanwezig zijn kun je – in combinatie met zon – heftige huidirritatie en pigmentvlekken krijgen.

Avondparfum

’s Avonds kan een wat zwaarder parfum prima. Mijn favoriete ‘night-parfum’ is Authentic Night van Abercrombie & Fitch. Ik moet eerlijk zeggen dat het parfum Authentic Night mijn huidige favoriete parfum is en ik deze op het moment dus ook veel overdag draag. Moet kunnen toch?

Abercrombie’s Authentic Night is een vrouwelijk, sexy en oriëntaal damesparfum. Ook zeer geschikt voor een datenight!

Confidence / Business

Je hebt een belangrijke werkafspraak, een presentatie of een tentamen. Een moment waarbij je wel een confidence boost kunt gebruiken. Bij zulke gelegenheden neig ik naar een parfum van Burberry: London Woman of Brit Rhytm.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *