Parfum in de zon dragen en waarom je hiermee moet oppassen | PAS OP!

parfum in de zon

De zon laat zich weer vaker zien. Maar wist je dat je moet oppassen met het dragen van parfum in de zon? Lees meer over waarom je hiermee moet oppassen en hoe je wel veilig en optimaal kunt genieten van jouw favoriete zomers parfum terwijl het zonnetje schijnt!

Mijn ervaring met parfum en zon

Ik had er nooit echt bij stilgestaan, totdat vorig jaar de huid rondom mijn hals en borst rood kleurde en zo intens begon te branden dat ik niet goed werd. Later realiseerde ik mij dat het een ontzettend heftige reactie was van mijn huid op parfum in combinatie met zon.

Pas dus op met de combinatie van parfum en zon!

parfum in de zon

Hoe komt het dat parfums irritatie en pigmentvlekken veroorzaken?

In een parfum zit alchohol. In combinatie met zon kan je huid hier sterk op reageren. Maar niet alleen alcohol is een boosdoener! Sommige parfums bevatten namelijk fuccomarine, een molecuul dat UV-straling absorbeert.

Alchohol en fuccomarine kunnen zorgen voor (heftige) huidirritatie en pigmentvlekken wanneer je parfum met deze ingrediënten draagt in de zon. Niet doen dus!

Tips voor het dragen van parfum in de zon!

Juist in de zomer wil je graag genieten van een zomers parfum. Wanneer je een parfum wilt dragen in de zomer, kies dan voor een parfum zonder alcohol en fuccomarine. Misschien even zoeken, maar deze bestaan zeker! Mijn favoriete zomerparfum is het iconische ‘SUN’ van Jil Sander! De limited edition ‘Jil Sander Sun Pop – Arty Pink’ is ook een aanrader! Maar er zijn zeker ook andere merken met parfum zonder alcohol en fuccomarine, die je dus prima kan dragen in de zomer!

Liever spray je je parfum op je kleding en draag je parfum niet direct op de huid. Zo kun je toch nog veilig genieten van je favoriete zomerse geur!

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

  1. Goed artikel, ik heb dit luchtje ook jaren gehad, heerlijk. Verder zijn er ook “natuurlijke” etherische oliën die je huid gevoelig kunnen maken in zon, wist je dat? Dat noem je fototoxisch. Bijv bergamot of citroen. Ik spuit parfum altijd in m’n haar of op kleding inderdaad 🙂

  2. Wat een fijne blog hierover! Ik wist dit helemaal niet. Ik heb (vooral met Sun) wel last van hoofdpijn in de zomer. Het is al een zware geur en dan met het zonnetje erbij is het even too much voor me. Mooie foto’s!

  3. Oh ik heb het nooit gehad maar ik vind je tip om het op je kleding te spuiten i.p.v op je huid wel een goede oplossing!

  4. Dit is wel een goede reminder. Ik heb nog nooit klachten gehad, maar wel goed om er bij stil te staan voordat je de zon in gaat.
    Groeten, Aartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *