Welk effect heeft de volle maan precies?

Volle maan

De volle maan is een prachtig en betoverend schouwspel aan de hemel, maar ze kan ook ongelooflijk storend zijn voor sommige mensen en dieren.

De volle maan is altijd beschouwd als mystiek en bijgelovig. Folklore koppelen haar fasen aan alles, van weerwolven tot waanzin tot het weer (volle maan brengt hoogtij). Deze dingen zijn echter allemaal met elkaar verbonden: in feite is het effect van de maan op de getijden, die ons de term ‘krankzinnige’ geeft, gekoppeld aan het effect van de volle maan op geestesziekten en slaappatronen. Wat betreft het waarom van deze dingen, het is gewoon een kwestie van natuurkunde: er is iets aan het licht van een volle maan dat mensen en dieren beïnvloedt, ook al begrijpen we niet precies wat het is.

Mogelijke verklaringen voor dit fenomeen zijn dat het onze lichamen melatonine laat vrijgeven, een hormoon dat slaap en stemming regelt. Dit zou kunnen verklaren waarom we ons ongewoon moe tijdens of na een volle maan voelen, of waarom we meer emotionele of irrationele voelen tijdens deze tijd. Er is ook onderzoek dat suggereert dat er magneten in onze hersenstam zitten die licht te gebruiken als een trigger – wanneer de niveaus van het licht veranderen, kan je lichaam reageren met veranderingen in je fysieke gesteldheid.

Het effect van een volle maan op tarotlezingen

De volle maan is een populaire tijd voor tarotlezingen. Sommige mensen denken dat de volle maan een effect heeft op de kaarten die eruit komen, maar de meeste tarotlezers lijken het daar niet mee eens te zijn.

Kaartlezers die geloven in het effect van de volle maan

Er zijn enkele kaartlezers die denken dat de volle maan wel degelijk een effect heeft op de kaarten. Deze lezers geloven dat het belangrijk is om een reading te doen tijdens een nacht met volle maan, omdat het hen helpt om beter in contact te komen met geesten door de extra energie in het universum. Ze zeggen dat andere nachten gewoon te rustig en te stil zijn, waardoor ze zich niet zo verbonden met de geesten kunnen voelen als ze zouden willen. Je kan op verschillende websites zelf een gratis kaartlegging doen tijdens de volle maan.

Wanneer het volle maan is

Wanneer is het volle maan? Als de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Aan de dagkant van de aarde reikt het licht van de zon slechts tot onze dampkring. De rest van onze planeet is in duisternis. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *