DIY | Trendy gouden zonnespiegel maken met bamboe

Zonnespiegel maken

Zonnespiegels, ik blijf ze leuk vinden en tegenwoordig zijn ze in veel soorten, kleuren, maten en materialen te vinden. Hoe leuk is het om er zelf een te kunnen maken? Ik maakte een trendy gouden zonnespiegel!

Zonnespiegel kopen

Zonnespiegels zijn populair! Dat is niet voor niets, want ze zijn in vrijwel elke interieurstijl te verwerken door het spelen met kleur en materiaal. Denk aan zwart bij een stoer of industrieel interieur, goud bij een romantische of chique interieurstijl en bamboe voor in een boho of Scandinavisch interieur.

Een mooie zonnespiegel van een redelijk formaat kost je al snel minimaal enkele tientjes, tot zelfs honderden euro’s. Door zelf een zonnespiegel te maken kun je best wel wat besparen, maar het is vooral heel erg leuk om te doen!

DIY zonnespiegel

Zelf een zonnespiegel maken

Vandaag begeleid ik je in het proces om zelf een leuke zonnespiegel te maken. Dit kun je met een aantal materialen namelijk makkelijk zelf doen! Hoe leuk is dat?

Dit heb je nodig:

  • Ronde spiegel (€1,99 bij Action, verkrijgbaar in zwart en goud)
  • Bamboe stokken (bouwmarkt, tuincentrum etc.)
  • Zaag (of iets anders waarmee je de bamboestokken in stukken kunt maken)
  • Lijmpistool
  • Spuitbus verf

Zo ga je te werk:

Allereerst ga je de bamboestokken op maat maken. Kijk voor de lengte gewoon wat jij mooi vindt en houdt hierbij rekening dat een deel van de lengte achter de spiegel zal verdwijnen. Vervolgens maak je de gewenste hoeveelheid stokjes op maat.

Zelf heb ik ervoor gekozen om bamboestokken in twee verschillende diktes te gebruiken en hierin ook een lengteverschil aan te houden. Je kunt natuurlijk ook andere keuzes maken, zoals meer stokken gebruiken om de spiegel voller te maken.

Indien je de zonnespiegel graag een kleur wilt geven dan spuit je de op maat gemaakte bamboestokjes in de gewenste kleur.

Wanneer de stokjes droog zijn of wanneer je de natuurlijke bamboe-look houdt is het tijd om deze aan de spiegel te bevestigen. Zelf deed ik dit met een lijmpistool. Kijk zelf hoeveel ruimte je tussen de bamboestokjes wilt laten.

bamboe zonnespiegel maken

Gouden zonnespiegel

Mijn interieur bestaat uit voornamelijk veel roze met goud. Ik koos er vanzelfsprekend dan ook voor om zelf een goudkleurige versie te maken van de zonnespiegel.

Je kunt de spiegel op verschillende manier verwerken in het interieur. Zo kun je hem neerzetten, maar je kunt hem ook ophangen (haakje bevestigen!). Ik ga op zoek naar een mooie plek voor mijn zelfgemaakte zonnespiegel.

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

  1. Wat ontzettend leuk om zelf te maken, ik hou hier van. Ik denk altijd maar zo, je kan alles wel kopen, maar kijk ook eens of je het zelf kan maken, dit geeft zoveel voldoening.Deze spiegel is erg leuk!

  2. heerlijk ! ik ben dol op dingen zelf maken. Ik zou niet snel voor een zonnespiegel kiezen, want dat vind ik gewoon niet zo leuk. Maar zelf iets maken is altijd zo ontzettend leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *