Kringloopgeluk | Een bezoek aan de kringloop

Kringloopgeluk

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik bij de kringloop was. En dat terwijl ik het hartstikke leuk vind om tussen alle ‘meuk’ te snuffelen. Afgelopen week was het dan ook echt weer eens tijd om te gaan en in dit artikel vertel ik je meer over mijn bezoek en ‘kringloopgeluk’.

Kringloop

Ik vind het heerlijk om rond te kijken bij de kringloop. Alle afdankertjes van andere mensen op één hoop, daar zijn soms nog mooie dingen tussen te vinden! Soms echte pareltjes, soms leuke opknappertjes!

Bij ons in het dorp is er 1 kringloop. Dat is dus ook waar ik heen ging. Bij deze kringloop is het helaas niet raadzaam om kleding o.d. te kopen. Er is een frituur die héél sterk ruikt en de kledingafdeling zit daar boven. Ik kan mij voorstellen dat je, zeker bij items die hier al langer hangen, die geur er nooit meer uitkrijgt! Deze afdeling sla ik dus standaard over.

Kringloopgeluk

Mijn kringloopgeluk

Na een rondje door de kringloop nam ik uiteindelijk een aantal items mee. Ik had nog een paar andere items gezien, maar helaas rekent de kringloop er soms de hoofdprijs voor!

Uiteindelijk ging ik naar huis met onder andere een vaas en een spiegel.

Vaas van de kringloop

De vaas heeft roze tekeningen met druiven en bloemen en is zó ontzettend lelijk dat ik hem leuk vond. Haha! Deze ‘ugly eyecatcher’ nam ik mee voor €1,50.

Zonnespiegel

Ook nam ik deze spiegel mee, die ik vond tussen de lijsten. Voor mij is dit een echt ‘kringloopgelukje’, want ik was al langer opzoek naar een zonnespiegel.

Ooit werd ik geïnspireerd door Pinterest waar ik een afbeelding vond van een muur met verschillende zonnespiegels. Helaas bleek mijn zoektocht iets moeilijker én prijziger dan gedacht. Wel kocht ik eerder al de eerste spiegel voor dit idee: een sunburst mirror van Søstrene Grene. Op een gegeven moment heb ik zelfs overwogen aanvullende spiegeltjes bij H&M home te bestellen, hoewel deze erg prijzig zijn…

En daar was het dan: ‘kringloopgeluk’! Voor €1,50 kon ik deze zonnespiegel absoluut niet laten liggen. Ik denk wel dat ik hem nog een likje verf ga geven.

Kringloopgeluk

En meer…

Ik nam nog meer mee bij de kringloop. Zo kocht ik een print van The Picadilly Circus voor €1. Achteraf weet ik uiteraard niet wat ik ermee moet (impulsieve aankoop)… maar ik vond hem erg tof .

Als laatste vond ik een pak aquarelpapier, nog in een dichte originele verpakking! Ik had nog aquarelpapier nodig maar stelde deze aankoop steeds uit omdat ik het een beetje prijzig vind. Heel stom eigenlijk! Voor dit pak aquarelpapier betaalde ik €1. De originele prijs stond er nog op, dat was €5,75. Toch weer een leuke vondst!

Ik vond het hartstikke leuk om weer eens een bezoek te brengen aan de kringloop en hoop dit dan ook wat vaker te gaan doen hopend op meer kringloopgeluk. Wie weet een keer in een andere kringloop, zodat ik ook bij de kleding kan kijken!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Leuk dat je naar de kringloop bent geweest! En ook goed voor het milieu. Ben je bewust daarom naar de kringloop geweest of vind je dat een mooie bijkomstigheid?

    Ik doe mee met de winactie, maar zal vaker je blog lezen! Heel erg leuk!!

    1. Ik vind het een mooie bijkomstigheid! Ik vind het leuke aan de kringloop dat je er meer unieke items kan vinden, tegen een lagere prijs!

  2. Wij gaan regelmatig naar de kringloop. Soms als we echt ergens naar op zoek zijn, andere keren gewoon om lekker te snuffelen . Zo hebben we al vaker leuke aankopen gedaan, waardoor we uiteindelijk geld hebben bespaard. Fijn bijkomend voordeel: het is ook nog eens beter voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *