Verlichting in huis | Natuurlijk licht in huis versterken

Natuurlijk licht in huis versterken

Verlichting in huis is een belangrijk onderdeel voor het interieur. Het is immers erg bepalend voor de sfeer die wordt neergezet. In dit artikel geef ik je tips om natuurlijk licht in huis optimaal te benutten.

Spelen met verlichting

Bij het inrichten van een ruimte speelt verlichting een grote rol als het gaat om de sfeerbepaling. Soms kan het moeilijker zijn om de juiste soorten verlichting te vinden die passen bij het interieur en de sfeer die je neer wilt zetten. Spelen met verlichting is dus ook erg belangrijk om de mogelijkheden te ontdekken!

Natuurlijk licht

Mijn favoriete soort licht in huis is het natuurlijke licht. Natuurlijk licht is tevens ook de basis voor je verlichting in huis. Op basis van je natuurlijke licht kun je verdere keuzes maken qua verlichting.

Wanner je veel natuurlijk licht in huis hebt zul je misschien enkel voor sfeerverlichtingen kiezen, en minder voor een grote lamp. Als je weinig ligt in huis hebt zul je weer andere keuzes maken.

Natuurlijk licht in huis versterken

Natuurlijk licht binnenlaten en het natuurlijk licht in huis versterken

Hoe maak je optimaal gebruik van natuurlijk licht? Om optimaal gebruik te kunnen maken van natuurlijk licht geef ik je een aantal tips om natuurlijk licht binnen te laten én om dit vervolgens te versterken.

Ten eerste is het belangrijk om geen hoge meubels te plaatsen voor het raam. Zo krijgt het licht de kans om zich binnenshuis te laten zien. Door voor de basis van je interieur – vloer, kozijnen en muren – lichte kleuren te kiezen weerkaats je meer natuurlijk licht je huis in. Gladde oppervlakken weerkaatsen dit licht nóg meer!

Daarnaast kun je het natuurlijk licht dat je binnenkomt versterken. Dit kun je doen daar het plaatsen van een of meerdere (grote) spiegels in je interieur. Door deze op een strategische plek, in de buurt van lichtinval, te plaatsen versterk je het licht. Spiegels zullen dit namelijk weerkaatsen.

Bij Action zijn op dit moment mooie spiegels verkrijgbaar! Zo zijn er kleinere dunne spiegels in verschillende vormen met een zeer subtiele rand in een gouden en zilveren kleur. Het leuke draaibare spiegeltje op standaard komt ook bij Action vandaan. Verder kocht ik laatst ‘spiegel oog‘. Een echte budgettopper is echter de zonnespiegel van ‘Home Accents’. Een grote gouden zonnespiegel voor een héél klein prijsje, zeker als je deze vergelijkt met uitvoeringen van andere winkels en merken.

Al met al zijn er genoeg mooie en leuke spiegels te vinden om aan de slag te gaan met het versterken van natuurlijk licht in huis!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *