Cacaodoppen als bodembedekker in onze tuin

Cacaodoppen bodembedekker

Ga je een tuin aanleggen? Dan zul je misschien ook wel een bodembedekker moeten kiezen. Deze geeft je tuin een mooie natuurlijke uitstraling én beschermt je planten en grond. Wij kozen voor cacaodoppen als natuurlijke bodembedekker voor onze tuin. En ik kan je vertellen: het ruikt héérlijk als die big bag vervolgens bezorgd wordt en je aan de slag gaat! Wil je weten waarom je een bodembedekker aan zou moeten schaffen? En waarom wij voor cacaodoppen hebben gekozen? Dit is de reden!

Waarom bodembedekker in je tuin?

Er zijn verschillende redenen om bodembedekker te gebruiken in je tuin. Allereerst ziet het er gewoon mooi, strak en verzorgd uit. Met een goede bodembedekker maak jij je tuin helemaal af! Maar er is meer: een bodembedekker beschermt jouw planten. Bijvoorbeeld tegen vorst of juist tegen hitte. En het helpt om vocht beter te reguleren.

Meer voordelen en eventueel nadelen zijn afhankelijk van het soort bodembedekker die je kiest. Wij kozen voor cacaodoppen.

Cacaodoppen als bodembedekker

Cacaodoppen zijn enorm geschikt als bodembedekker of ‘mulch’ voor je tuin. Maar wat zijn het precies? Cacaodoppen zijn de schillen van cacaobonen. Een restproduct dus!

Cacaodoppen mulch

Voordelen van cacaodoppen

Cacaodoppen brengen veel voordelen voor je tuin, grond en beplanting:

  • Duurzame natuurlijke bodembedekker (het is namelijk een restproduct)
  • Zorgt voor een voedzame bodem
  • Werkt vochtregulerend
  • Decoratieve uitstraling
  • Weert slakken & katten
  • Ruikt héél lekker

In onze tuin & in de verdere omgeving van onze woning zijn veel slakken te vinden. Wij wonen namelijk in een natuurrijk gebied. Al die slakken, dat kan vervelend zijn. Zeker als je het net zoals ik écht niet op slakken hebt. Ook tasten ze vaak planten aan of ruïneren ze je moestuin. Slakkengif is echter niet milieuvriendelijk en kan ook andere dieren of planten raken. Cacaodoppen staan erom bekend om slakken te weren. Dat heeft dan ook flink meegewogen in onze beslissing om voor deze natuurlijke bodembedekker te kiezen. Een milieubewuste manier van ongediertebestrijding!

Toen de big bag vol met cacaodoppen werd geleverd was de geur van cacao meteen te herkennen. Zelf vind ik dit echt héérlijk, de geur van chocolade en chocomel vind ik helemaal bij de herfst passen! Inmiddels liggen de cacaoschillen in de tuin en ziet het er goed uit! Tijd om verder te gaan met project Tuin!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *