5 dingen die kamperen leuk maken!

5 dingen die kamperen leuk maken lichtgewicht tent

Kamperen is niet voor iedereen weggelegd, maar het is zeker leuk om een keer (of meerdere keren) te doen. Het biedt heel veel mogelijkheden om te gaan kamperen in plaats van in een luxe hotel te verblijven. Gezellig met het hele gezin, met een vriendinnen- of vriendengroep of misschien ga je wel in je eentje voor een beetje me-time. Het voordeel van in je eentje kamperen is ook nog eens dat je geen rekening hoeft te houden met anderen en je volledig je eigen gang kan gaan. Hieronder dé redenen waarom je zou moeten gaan kamperen. Of er in ieder geval zeker over na moet gaan denken.

Kampvuur

Als je aan kamperen denkt, dan denk je natuurlijk ook automatisch aan een kampvuur. Heerlijk met een dikke jas, deken over je benen met een glas wijn in je handen. Het knisperen van het haardvuur en de geur die daar vanaf komt is heerlijk. Ik denk zelfs dat het lekker rustgevend is. Niets aan je hoofd en lekker relaxen. Van de kou in combinatie met de warmte word je lekker rozig en zal je heerlijk slapen!

Lekker gezellig in de lichtgewicht tent

En als je dan lekker rozig bent geworden, dan duik je natuurlijk je tent in. Een goede tip is om een lichtgewicht tent mee te nemen. Deze is heel licht, zoal de naam al aangeeft, en is daardoor fijn om mee te reizen. En hij is ook makkelijk op te zetten. Zo breek je hem snel weer af en zet je hem snel weer op als je naar een andere plek vertrekt. En in deze lichtgewicht tent kun je het natuurlijk gezellig maken. Hang een lamp op zodat je in de nacht ook een lamp hebt voor als je naar het toilet moet. Of, wat misschien nog leuker is, een lichtsnoer met allemaal kleine lampjes. Gezellig!

5 dingen die kamperen leuk maken lichtgewicht tent

Marshmallows smoren

Als je op de camping bent en je zit lekker bij een kampvuur, hoe leuk is het dan om ook marshmallows mee te nemen en deze te smoren boven het kampvuur? Dat geeft nu echt een heerlijk camping gevoel, lekker ouderwets. En als je met je gezin op kampeervakantie bent, dan gaan de kinderen dit zeker geweldig vinden! En jijzelf natuurlijk ook, want je doet zelf natuurlijk gewoon mee.

Rustig in de natuur

Niks is zo rustgevend als een camping in de natuur. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt ervoor kiezen om in het bos te kamperen, maar hoe leuk is kamperen bij de boer? Op een grasveld aangrenzend aan een weide met koeien of paarden. Je stapt je tent uit met slaperige hoofd, frisse lucht, lekkere bak koffie of thee en de dieren die je begroeten.

Met de wc rol onder je arm

Een ding wat kamperen écht kamperen maakt is natuurlijk met de bekende wc rol onder je arm naar het toilet en het afwassen bij de wastafel op de camping in de natuur. Geen luxe zoals een vaatwasser, nee, lekker old school afwassen en afdrogen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *