Haal meer uit je geld met HACK je budget

Hack je Budget

In een tijd waarin alle kosten stijgen kan iedereen wel tips gebruiken om te besparen, sparen en gewoonweg meer uit je geld te halen. Het boek HACK je budget van Sara van Wesenbeeck helpt je om het optimale uit geld te halen én om grip op geldzaken te krijgen.

Over de auteur

HACK je budget is geschreven door Sara van Wesenbeeck. Zij is een ervaren coach, consultant en budgetexpert. Ook is ze veelgevraagd expert in de media om haar kennis te delen en mee te praten over onderwerpen die hand in hand gaan met financiële fitheid. Haar ervaring én kennis maken Sara dé aangewezen persoon om jou te helpen met je budget. Op alle mogelijke manieren. Dat doet ze dan ook in haar boek HACK je budget!

besparen tips

HACK je budget – het boek met (be)spaartips

HACK je budget is een boek met 365 slimme tips op het gebied van budget & financiën. De combinatie van handige tips met concrete stappenplannen helpt je de nodige stappen te maken, om aan het einde van de maand meer geld over te houden, meer met je geld te kunnen doen en ruimte te creëren om (meer) te sparen! Ook in tijden waarin je denkt dat het niet mogelijk is om dit te doen. Met deze slimme tips HACK je jouw budget!

De tips zijn opgedeeld in handige hoofdstukken:

  • Goede raad is geld waard
  • Bespaar minstens 1 euro
  • Bespaar minstens 5 euro
  • Bespaar minstens 10 euro
  • Bespaar minstens 20 euro
  • Bespaar minstens 50 euro
  • Bespaar minstens 100 euro

Ik wil je adviseren om te beginnen met het lezen van het eerste hoofdstuk. Goede raad is namelijk geld waard! In dit hoofdstuk worden je meerdere belangrijke basisinzichten gegeven op het gebied van financiën. Deze gaan je zeker weten verder helpen, ook met alle andere hacks & tips!

De volgende hoofdstukken zijn dus opgedeeld in verschillende besparingen. Klein en groot. Want elke besparing is er één! En met veel kleine besparingen kun je ook tot een grote bespaarsom komen.

Tips om te besparen

Het boek bevat maar liefst 365 tips om meer uit je geld te halen. Dat zijn er natuurlijk veel te veel om hier te op te noemen. Daarom deel ik van elke bespaar categorie 1 tip die ik erg waardevol & slim vind. Om je alvast een beetje op weg te helpen én een idee te geven van wat je kan verwachten.

hack je budget boek bespaartips

Bespaar minstens 1 euro

Check je bonnetjes voordat je de supermarkt verlaat. Of welke winkel dan ook! Als je dit nooit doet heb je er geen idee van hoeveel euro’s je teveel betaalt. Er gaat namelijk vaker dan je denkt iets mis. Prijzen staan te hoog in het systeem of kortingen worden niet verrekend… Dat kan enorm oplopen, zeker op jaarbasis. Controleer daarom meteen je bonnen en spreek een medewerker aan om je te helpen als er iets niet klopt. Zo heb ik al vaak wat geld teruggekregen omdat het totaal op de kassabon niet klopte.

Bespaar minstens 5 euro

Red een maaltijd. Besparen op eten kun je doen door een maaltijd te redden. Supermarkten, slagers, bakkerijen en ook restaurants hebben regelmatig overschotten. Het is natuurlijk zonde om dit weg te gooien! Daarom kun jij deze overschotten vaak tegen een lage prijs kopen. Zo help jij ze van hun overschotten af, heb jij een leuke deal én wordt de aarde gespaard.

Er zijn verschillende opties en initiatieven om overblijvend eten te kopen. Zo kun je via de app Too Good To Go een pakket bij jou in de buurt reserveren. Maar Albert Heijn heeft bijvoorbeeld ook een eigen initiatief: AH overblijvers.

Bespaar minstens 10 euro

Koop je geschenken het hele jaar door. Wat mij betreft een enorm waardevolle tip die ik zelf ook toepas. Hierdoor spreid je de kosten van je cadeaus niet alleen – waardoor je je uitgaven in de decembermaand een stuk lager kunt houden – maar kun je ook nog eens flink besparen. Dat doe je bijvoorbeeld door goede aanbiedingen en de zomer- en winteropruiming mee te pikken.

Bespaar minstens 20 euro

Outlet- en stockverkoop: even modieus, minder duur. Wil je besparen, maar niet minder kopen of modieus zijn? Of wil je juist méér kunnen kopen voor hetzelfde geld? Dan zou je eens een outlet, stockverkoop of fabrieksverkoop kunnen bezoeken. Hier vind je items van bijvoorbeeld vorig seizoen, overschot of samples tegen lagere prijzen. Zelf ga ik graag naar de Hunkemöller Fabrieksverkoop. Daar kun je onder andere een goedkope bh scoren!

Bespaar minstens 50 euro

Licht beschadigd: even goed maar wel goedkoper. Of koop een showroommodel. Iets nieuws kopen maar dan goedkoper? Dat kan vaak met licht beschadigde artikelen of het kopen van een showroommodel. Zo heb jij toch wat je graag wil, maar dan voor minder dan de volle prijs! Als je goed zoekt worden er ook regelmatig artikelen goedkoper aangeboden waarvan zelfs alleen maar de verpakking beschadigd is!

Verdien bij met je hobby. Deze tip wil ik ook nog graag delen. Want we weten allemaal dat hobby’s ook veel geld kunnen kosten. Vaak kan je met je hobby wat geld bijverdienen waarmee je in ieder geval de hobby kan blijven bekostigen. Zo verkocht ik vaak kaarten die ik zelf maakte.

Bespaar minstens 100 euro

Een schattenjacht brengt op. Tijdens een schattenjacht ga je op jacht in eigen huis. Welke spullen zijn veel geld waard? Wat zijn spullen waar je vanaf wil, die waarschijnlijk wel wat waarde hebben? Die verzamel je en ga je verkopen! Dit doe ik zelf ook regelmatig. Zo heb je toch weer wat extra budget én het ruimt op! Ook heel fijn!

Wil je alle tips lezen én het maximale toepassen om je budget te hacken? Dan zou ik zeker het Hack je budget boek kopen!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. De app Too Good To Go heb ik vaker geprobeerd. Helaas de laatste maanden niet meer, omdat er niet zoveel wordt opgezocht. Of ik kijk te laat. Ik ben wel benieuwd. Op het verlanglijstje haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *