Mijn ervaring | Het vinden van passende raamdecoratie + nooit meer!

Raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is belangrijk, maar kan ook erg lastig zijn. Raamdecoratie is veelal functioneel maar tevens sfeerbepalend.

Raamdecoratie in huis

Toen ik in december op mijzelf ben gaan wonen heb ik ervaren dat het vinden van de juiste raamdecoratie erg lastig kan zijn. Je moet rekening houden met de functie, het onderhoud en de ruimte. Zo dient raamdecoratie in de badkamer natuurlijk bestand te zijn tegen vochtige omstandigheden en mogelijk direct contact met water. Nu heb ik geen raam in de badkamer, maar door mijn zoektocht door de wereld van raamdecoratie heb ik wel verschillende badkamer ideeën voor een toekomstige badkamer. Dat is fijn!

Inmiddels hangen er gordijnen in huis en op het dakraam zat gelukkig al een plisse rolgordijn. Het is allemaal niet helemaal naar mijn zin maar het werkt voorlopig prima zo. Het ophangen van de gordijnen is ook lastig omdat ik ramen heb met vreemde hoeken. Dat ziet er mooi uit, maar is helemaal niet praktisch wanneer je goede raamdecoratie zoekt. En passende raambekleding brengt juist zoveel voordelen met zich mee!

Oplossingen voor schuifpui

Mijn ouders hebben hun huis verkocht en oriënteren zich momenteel op een nieuwe woning. Een woning met veel raampartijen en glas vinden zij mooi, voor veel lichtinval en een vrij gevoel. Een schuifpui naar buiten staat stiekem toch wel hoog op het wensenlijstje. Maar wat voor soort raambekleding is dan handig? Dat zijn dingen waar wij toch wel al over na denken. Zeker nu is gebleken dat het voor sommige raamsoorten best lastig kan zijn om goede raamdecoratie te vinden. Je wilt dit natuurlijk het liefst praktisch, netjes en sfeervol afwerken.

Gelukkig blijken er genoeg raambekleding schuifpui oplossingen die praktisch én sfeervol kunnen zijn. Zo kunnen voor een schuifpui ook prima (vitrage)gordijnen voor een schuifpui worden gehangen.

Raambekleding oplossingen

Het vinden van de juiste raambekleding, die past bij jouw ruimte en woning, kan nog best lastig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mooie oplossingen die zowel functioneel als sfeervol zijn.

Er is één ding waar ik wel zeker van ben en dat is dat ik voor een volgende woning toch echt rechthoekige ramen wens. Want er lijkt niet echt een goede oplossing voor het soort raam dat ik in de slaapkamer heb. En in de slaapkamer wens je toch liever wel raambekleding! Toch?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *