Scandinavisch interieur | 3 x eiken bankje in je interieur

Hubsch Interior eiken bankje

Scandinavische invloeden op het interieur zijn on-trend en nog lang niet weg te denken. En ik ben fan! In dit artikel breng ik drie verschillende toepassingen van een eiken bankje in het interieur onder de aandacht om jou te inspireren!

Scandinavische interieurstijl

Zoals ik hierboven al schreef: Scandinavische interieurs en invloeden hiervan zijn populair! Maar wat kennen we van deze interieurstijl?

Kenmerkend is de ‘cleane’ stijl. Er wordt gebruikgemaakt van veel lichte kleuren en natuurlijke materialen, zoals hout. Daarnaast wordt in een Scandinavisch interieur veel gebruikgemaakt van – en gespeeld met – natuurlijk licht. Waar je het Scandinavisch interieur waarschijnlijk ook van kent is het gebruik van strakke lijnen. Je bent denk ik wel bekend met meubels met uitlopende pootjes. Een typische Scandinavische invloed!

massief eiken bankje

Eiken bankje in het interieur

Op Pinterest heb ik regelmatig mooie ruimtes voorbij zien komen waarin een eiken bankje staat. Persoonlijk vind ik dit heel tof! Een dergelijk bankje is multifunctioneel en op verschillende manieren toe te passen in interieur.

Zelf ben ik gevallen voor een echt Scandinavisch bankje van eiken, van Hubsch Interior. Deze heeft fijne afmetingen: het bankje is namelijk 80 cm lang, 27 cm diep en 48 cm hoog. Veel van de bankjes die ik voorbij heb zien komen vond ik toch te lang. De afmetingen van deze uitvoering zijn wat mij betreft perfect! Cool Living heeft een ruime collectie van Hubsch Interior op voorraad. Ik ben fan van dit echt Scandinavische merk uit Denemarken!

Hubsch Interior eiken bankje

1 – In de hal

Een eiken bankje staat ontzettend leuk in de hal! Je kunt de hal hier gemakkelijk sfeer mee geven. Je kunt bijvoorbeeld een leuk plaid of een mooi sierkussen op het eiken bankje leggen, een toffe plant neerzetten of een mooie poster boven het bankje hangen. Nog leuke woonaccessoires, zoals bijvoorbeeld een waxinelichthouder, en je hebt een ontzettend leuk item in de hal!

2 – Eiken bankje aan het voeteneinde van je bed

Zelf heb ik het bankje aan het voeteneinde van mijn bed neergezet. Hiermee creëer je onmiddelijk een knusse sfeer. Zeker met leuke accessoires. Zelf ben ik nog aan het spelen met accessoires, maar de waxinelichthouders met kaarsjes van de Action blijven zeker staan. Mijn twee favoriete sierkussens kocht ik bij Blokker en Action. Deze accessoires had ik namelijk ook staan bij mijn velvet roze fauteuil, dus ik ga nog op zoek naar wat nieuwe leuke accessoires!

Ik vind het massief eiken bankje een mooie eyecatcher aan mijn bed. Het is ook leuk én handig voor bijvoorbeeld een aantal boeken, of om wat kleding op te leggen. Iedereen heeft namelijk wel zo’n stoel waar kleding overheen hangt, toch?

3- Plantenbankje in de woonkamer

Ook ontzettend tof! Houd je van veel groen en natuurlijke materialen in huis? Zet dit bankje lekker vol met mooie planten en haal de natuur in huis. Groen staat ontzettend tof in combinatie met dit bankje. En ook planten horen bij een Scandinavisch interieur, mocht je er vol voor willen gaan!

Zoals je kunt lezen zijn er oneindig leuke toepassingen met dit mooie eiken bankje van Hubsch Interior!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *