Review | De werking van magnesium en producten van MagnesiumOnline

MagnesiumOnline

Ben jij bekend met magnesium en de werking ervan? Magnesium is een belangrijke mineraal en draagt onder andere bij aan een soepele werking van de spieren. In dit artikel vertel ik je meer over de werking van magnesium én review ik producten waarin magnesium is verwerkt.

Permsal magnesium

De werking van magnesium

Wellicht ben je al bekend met de werking van magnesium, misschien ook niet. Graag vertel ik je meer over deze mineraal. Mineralen zijn belangrijk voor onze gezondheid. De mineraal magnesium wordt niet aangemaakt door ons eigen lichaam. Omdat magnesium bijdraagt aan het opbouwen van spieren en botten en belangrijk is voor het functioneren en ontspannen van spieren en zenuwen is het dus belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen middels voeding, eventueel aangevuld met supplementen.

Er zijn ook andere verwerkingen van magnesium. Zo zijn er ook verzorgingsproducten met magnesium die je kunnen helpen om spieren te ontspannen.

De werking van magnesium

Verzorgingsproducten met magnesium

MagnesiumOnline biedt een assortiment aan met verschillende verzorgingsproducten waarin magnesium is verwerkt. Het grote voordeel van opgeloste magnesium (in deze producten) is dat dit snel door het lichaam kan worden opgenomen en verspreid.

Permsal Magnesium Body Scrub

In deze scrub is keltisch zeezout toegevoegd aan magnesium. Of andersom natuurlijk!

Zelf vind ik deze ‘pure’ scrub fijn. Hij is vrijwel geurloos, de focus ligt echt op de ingrediënten en de werking ervan! Het is een flink vloeibare maar groffe scrub. Bij een gevoelige huid raad ik hem dan ook af. Sowieso is deze scrub, gezien de groffe structuur en de zoute basis, niet geschikt voor dagelijks gebruik. Voor een wekelijks- of tweewekelijks gebruik is hij super! Na gebruik voelt je huid écht heel zacht aan en door het scrubben kunnen de mineralen goed door de huid worden opgenomen.

Magnesium Aloë Vera Gel

Dit is ‘by far’ mijn favoriete product. Sinds ik járen geleden, door mijn overgrootmoeder, in contact ben gekomen met aloë vera gel ben ik fan! Aloë vera heeft kalmerende en hydraterende werking. Ik gebruik dit altijd bij pijn na stoten, verbranding of andere irritatie. Het helpt zo goed!

In deze gel zijn magnesium en aloë vera gecombineerd. Deze is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze magnesium aloë vera gel is mijn favoriet omdat het hydraterend, kalmerend én ontspannend werkt. Ontzettend fijn voor mijn huid dus!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *