Velvet Chique | Dé velvet roze fauteuil om bij (én in) weg te dromen

Velvet roze fauteuil

Al jáááren wist ik het. Als ik ooit het ouderlijk huis zou verlaten en op mijzelf zou gaan wonen, dan MOEST ik een velvet roze fauteuil. Hier droom ik al jaren van en in hetzelfde aantal jaren is er al een flink aantal verschillende uitvoeringen gepasseerd op Pinterest. In dit artikel lees je alles over de velvet roze fauteuil in mijn roze zithoek!

Velvet Chique Interieur

Als je mij een beetje kent – of mij volgt op Instagram – dan weet je dat bijna alles roze is. ROZE, ROZE, ROZE. Zo ook een groot deel van mijn interieur.

De stijl van mijn interieur noem ik ‘Velvet Chique’. Weliswaar met een speelse twist. Velvet, ofwel fluweel, is alweer eventjes geleden opnieuw naar het niveau ‘heuse trend’ geklommen en laat zich hier nog lang niet wegslaan. Ik ben fan van dit zachte, luxe en rijke materiaal. Velvet vind je dan ook veel terug in mijn interieur, veelal uitgevoerd in een roze kleur. In combinatie met marmer, gouden details en woondecoratie vind ik mijn eigen stijl ook wel echt wat chique. A fijn, een Velvet Chique Interieur dus!

The Home Company Shop

Velvet roze fauteuil

Toen was het zover…. Het huis uit, en dus tijd om mijn dromen om te zetten in realiteit. Eerlijk, dat was zo makkelijk nog niet. In de jaren dat ik wegdroomde bij dergelijke meubelen zijn veel verschillende uitvoeringen de revue gepasseerd. Nu werd het tijd voor een échte keuze!

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de velvet roze fauteuil ‘Shelly’. Deze fauteuil is van het merk Richmond en is tevens ook verkrijgbaar steenkleurige bruine stof én in rijk donkergroen fluweel. Maar je kent mij, roze dus! De stoelpoten hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. Deze zijn strak, mooi vormgegeven en uitgevoerd in goudkleurig roestvast staal. De combinatie van het fluweel in een perfecte roze kleur, de stoelpoten en het over-all design maken dit dé velvet roze fauteuil voor in mijn interieur.

Richmond Fauteuil Shelly

Design en comfort gaan goed samen

In geval van de roze fauteuil ‘Shelly’ gaan design en comfort goed samen. Eerlijk is eerlijk, ik bestelde de fauteuil online en baseerde mijn keuze op design. Ik wilde graag een mooie roze fauteuil als grootse eye-catcher en om een leuke extra zithoek mee te creëren. Om een boek te lezen, te studeren en te relaxen. Maar deze fauteuil zit HEERLIJK! Wauw, ik kom er dus echt niet meer uit. Één HEEL groot nadeel als je in deze fauteuil zit: je kunt hem niet meer zo goed bekijken en daarvan genieten, haha. Als ik heel eerlijk ben had ik een ‘prima’ zitcomfort verwacht, maar dit is echt fantastisch. De stoel heeft een fijne diepte, zit heerlijk zacht maar je zakt er niet in weg. Heerlijk comfortabel dus!

Nóg meer comfort in de zithoek? Combineer dan deze fauteuil met de ronde pouffe ‘Faye’, leverbaar in dezelfde velvet kleuren. Heerlijk om je voeten op te relaxen!

Roze fauteuil

Roze fauteuil snel geleverd

De verkrijgbaarheid en levering is één van de punten die nog een rol speelde in mijn overwegingen. Bij The Home Company is fauteuil ‘Shelly’ standaard op voorraad, waardoor deze snel geleverd kan worden. Fijn, want dit is zo’n typisch meubel waarvan er bij veel winkels en webshops – mede door zijn ietwat uitgesproken karakter en grootte – geen standaard voorraad is. Binnen 1 week wordt je bestelling afgehandeld, verwerkt en geleverd. En dan kun jij dus wegdromen IN deze fauteuil, in plaats van dromen over deze mooie fauteuil. Spoed? In dat geval kan deze fauteuil zelfs binnen één of enkele dagen bezorgd worden. Ontzettend fijn dus! Ik ben erg blij dat ik na bestelling de fauteuil zo snel in huis had. Tijd om te relaxen!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *