Heb jij ze ook? | Interieurkriebels tijdens quarantaine

Interieurkriebels

Het zijn rare tijden. Het vele thuiszitten, nu in combinatie met het mooie weer, maakt voor mij dat de interieurkriebels enorm opspelen. Hebben jullie dit ook? In dit artikel vertel ik je meer over interieurkriebels tijden quarantaine en deel ik tips!

Binnenzitten

Het vele binnenzitten maakt dat ik zin heb om aan de slag met interieur. Je wordt immers continue ‘geconfronteerd’ met je interieur en de verwachting is dat je je de komende tijd veelal in de eigen woning door zult brengen. Die kleine irritaties en de klusjes die eerder zijn blijven liggen worden nu wel héél confronterend.

Naast interieurkriebels is er ook gedeeltelijk sprake van drang om te veranderen. Gewoon omdat het kan én om focus te blijven verleggen. Zorg dat jouw interieur een fijne en inspirerende omgeving biedt! Zeker als je de komende tijd ook vanuit huis werkt.

Interieurkriebels

De interieurkriebels aan het werk

Natuurlijk wil ik jullie niet aanmoedigen om massaal naar de winkels te gaan om aan de slag te gaan met de interieurkriebels. Dat betekent niet dat je niet aan de slag kunt!

 • Verander wat je hebt! Misschien heb je nog wel een potje verf in huis staan. Schilder een muur of pak een (oud) meubel aan en verander het!
 • Túúrlijk is dit voor veel mensen ook het moment om toch het wonen wensenlijstje erbij te pakken en een nieuwe aanschaf te doen! Geld ben je nu immers ook niet kwijt aan drankjes op terrasjes. Gelukkig valt er genoeg online te shoppen! Ik merk dat het thuiszitten er bij mij ook voor zorgt dat ik flink aan het online bestellen ben!
 • Verplaats! Ga schuiven met je huidige interieur en accessoires. Daardoor kun je meteen een hele andere setting creëren.
 • Wees creatief! Misschien kun je zelf iets maken of ruilen met de buren? Ook die hebben misschien last van opruim- en interieurkriebels!

Inspiratie opdoen voor later

Je kunt er ook voor kiezen om de interieurkriebels te gaan verzamelen op een Pinterest bord voor later en juist nu de tijd te nemen om extra inspiratie op te doen voor later.

Op A lot like LOT. zijn de afgelopen tijd verschillende artikelen gepubliceerd over wonen en interieur. Bekijk de oudere blogartikelen eens. Misschien kan ik jou daarmee inspireren!

Misschien vind je dit ook interessant

15 reacties

 1. Wij profiteren ervan om wat op te ruimen. Ook zijn we bezig met het terras dat we willen aanleggen. Tegels en een leuke tuinset zijn besteld. En vriend is al aan het uitgraven enzo zodat het eigenlijk enkel nog gelegd moet worden als de tegels er zijn

 2. Ja, ik begin wel de interieurkribels te krijgen of beter gezegd de exterieurkriebels want ik wil ons tuintje aanpakken. We hebben een klein smal tuintje dat meer lijkt op een steegje dan op een tuintje. Er is echt niets aan haha dus ik ga er iets leuks van maken. Ik heb een potje verf online besteld want ik wilde inderdaad niet naar de winkel ervoor.

 3. Bij ons zijn we begonnen met het behang eraf trekken. Inderdaad die kriebels. We hebben al leuke ideeën om de berging opnieuw te behangen en de kapstok te restylen. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden. Dan is de coronacrisis toch nog ergens goed voor.

 4. Ik wil zoveel, maar wacht even totdat de kids in de meivakantie geen hulp nodig hebben bij het schoolwerk en ik niet hoef te werken in de kinderopvang. Dan ga ik lekker bezig met groen in huis en op het balkon. Zal alvast de andere artikelen lezen als inspiratie!

  1. Dankjewel! Het canvas is van Kwantum en wilde ik al een lange tijd, maar geen plek. Zodra ik wist dat ik ging verhuizen naar een eigen woning heb ik hem meteen gehaald!

 5. Herkenbaar! Hier gelijk na de eerste week conference calls uitvoeren de werkkamer maar aangepakt voor een meer inspirerende achtergrond ;-). Nu zijn we aan het nadenken voor een kleurtje in de slaapkamer. Mochten we in de zomer niet weg kunnen, dan gaan we de zolder de langverdiende opknapbeurt geven.

 6. Ook herkenbaar!
  Wij hebben de afgelopen weken al heel wat veranderingen in huis gedaan.
  Andere kast, deurtje voor de trapkast gemaakt, nieuwe plantjes.
  En de kriebels blijven……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *