Zo organiseer je een weekendje weg met vrienden

Weekendje weg met vrienden organiseren

Gastblog: Je hebt eindelijk iedereen kunnen overtuigen om samen een weekendje weg te gaan, maar nu moet het nog georganiseerd worden. Hoe ga je dat doen en waar begin je mee? Hoe je vriendengroep er ook uitziet en wat jullie hobby’s ook zijn, er is altijd een manier om het perfecte weekendje weg te plannen. In deze blog deel ik hoe je dat kunt doen.

Voorbereidingen treffen

Alles begint met het treffen van de juiste voorbereidingen. Om goed voorbereid te zijn op een vriendenweekend, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Wie gaan er mee? Wat zijn ieders interesses? Wat is het budget? En bovendien moeten er natuurlijk data geprikt worden. Voor kleinere groepen is dit makkelijker dan voor grote groepen, dus zorg ervoor dat je vroeg van tevoren begint met het plannen van het weekendje weg. Als je al vroeg van tevoren ieders beschikbaarheid weet, voorkom je teleurstellingen en last minute wijzigingen. Zijn jullie met een grote groep, en van plan om tijdens het weekend weg heerlijk te borrelen? Houd dan iedere wijn aanbieding in de gaten, zodat je niet te veel geld kwijt bent aan alleen het drinken. Zo heb je ook nog genoeg budget voor eten en alle snacks.

Bestemming

Het kiezen van de bestemming kan makkelijk zijn, maar niet als iedereen andere wensen heeft. Als de ene liever in eigen land blijft, maar de ander wel de grens over wil, is het lastig om de knoop door te hakken. Maak daarom gezamenlijk een lijstje met voor- en nadelen van iedere bestemming die is genoemd. Wil iemand bijvoorbeeld naar Spanje en zijn jullie liefhebbers van een borrelplank en een wijntje? Dan is alleen de Spaanse wijn al een punt dat op het lijstje met voordelen kan. Echter ligt Spanje natuurlijk niet om de hoek en past dit niet binnen ieders budget. Ga daarom elk lijstje na, zodat je uiteindelijk samen tot een goed overwogen besluit kan komen waar iedereen achterstaat.

Accommodatie

Als je de datum hebt en een bestemming hebt gekozen, is het tijd om een accommodatie te boeken. Gaan jullie voor een sportief weekend? Dan is het wellicht leuk om samen te kamperen, om er echt een avontuur van te maken. Zijn jullie wat meer van de luxe? Dan kies je voor een huisje of een hotelovernachting. Omdat het maar voor één nacht (hooguit twee nachten) is, kun je waarschijnlijk wel iedere soort accommodatie kiezen voor jullie beschikbare budget. Welke accommodatie je ook kiest, samen met je vrienden is het altijd gezellig!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *