Zo creëer je de perfecte thuisbioscoop

Thuisbioscoop maken

Gastblog: Wanneer het in de winter koud en guur weer is buiten, wil je het liefst binnen blijven. Maar op een gegeven moment heb je wel genoeg gehad van elke keer dezelfde serie kijken en dezelfde activiteiten doen. Maar je kunt thuis ook een hele andere ervaring creëren, zoals een thuisbioscoop. Een thuisbioscoop geeft namelijk de perfecte gelegenheid om een dag of een avond te ontspannen. Je hoeft maar een aantal aanpassingen te doen en je hebt een onvergetelijke activiteit!

De ruimte inrichten

Het creëren van een thuisbioscoop begint met het inrichten van de ruimte. Kies dan ook voor een plek met genoeg ruimte en een televisie of witte muur. Het belangrijke is dat er genoeg zitplek is. Zo kun je de thuisbioscoop in de woonkamer bouwen, omdat je daar een grote bank hebt. Of verbouw de hele ruimte en maak een soort gezellige hut met matrassen of luchtbedden en genoeg kussens en dekens. Als je een lege muur hebt, kun je met een projector je favoriete film op de muur projecteren. Heb je al verduisterende gordijnen? Dan houd je het namelijk donker binnen voor een echte bioscoopervaring. Ook zorgt het voor een gezellige sfeer. Staat de televisie of het scherm al op de juiste hoogte? Zo heb je ultiem comfort. En natuurlijk is het geluid het belangrijkste. Sluit boxen aan voor geluid zoals in de bioscoop.

De juiste snacks

Een thuisbioscoop is niet compleet zonder de juiste snacks. Zeg nu zelf: wat is nu lekkerder dan popcorn of chocola snacken tijdens een film? In de bioscoop kun je kiezen tussen ontelbaar veel snacks, dus waarom zou je dat thuis ook niet doen? Maak bijvoorbeeld een uitgebreide hoek met allerlei verschillende snacks, zowel hartig als zoet. Ook zijn drankjes niet te vergeten, denk aan een toegankelijke wijn als een Pinot Blanc, maar ook frisdrank en verschillende sappen. Qua snacks kun je denken aan nacho’s, zoals een zelfgemaakte schaal met heerlijke smeltkaas en verschillende dips. Maar ook is popcorn natuurlijk onmisbaar. Je kunt het zelf poppen, voor heerlijke warme en verse popcorn. Maar uit een zak is ook altijd goed en makkelijk. En naast al deze snacks, is het voor de balans ook goed om een aantal gezonde snacks voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld een schaal met verschillende groenten, zoals wortels en komkommer, met daarbij een lekkere dip.

Sfeer maken

De sfeer is misschien wel het belangrijkste bij een thuisbioscoop. Wat voor film je ook kijkt, je moet wel gezellig kunnen zitten. Zo is verlichting essentieel. Heb je felle spotjes in het plafond? Maak dan enkel gebruik van een aantal kleine lampen om je heen. Zo is het niet extreem donker, maar wordt de bioscoopervaring ook niet verstoord. Ook een lekker drankje kan de sfeer nog beter maken, zo kun je de wijn aanbieding in de gaten houden voor de perfecte wijn voor jouw thuisbioscoop. Leg natuurlijk comfortabele kussens neer en wat zachte dekens zodat je geen kou hoeft te kleumen. Steek als finishing touch wat geurkaarsen aan, het liefst met een geur die past bij de film die je gaat kijken. Zo verrijk je de kijkervaring en waan je je zelf ook een beetje in het verhaal.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *