Mijn bed mooi opmaken: voor een luxe uitstraling en psychologische voordelen

Je bed opmaken luxe bed opmaken

Mijn bed opmaken is iets wat ik élke ochtend doe. Ook als ik er een keer geen zin in heb. Een mooi opgemaakt bed ziet er namelijk een stuk netter uit en het heeft nog meer voordelen! De voordelen wegen in dit geval echt op tegen de nadelen, dat is dan ook de reden dat ik elke ochtend – weliswaar soms met frisse tegenzin – ervoor zorg dat mijn bed weer helemaal netjes is! Benieuwd welke voordelen een net opgemaakt bed met zich meebrengt en hoe ik mijn bed mooi opmaak? Lees dan verder!

Voordelen van een opgemaakt bed

Een bed dat mooi is opgemaakt is voor mij enorm belangrijk. Het lijkt misschien iets kleins, maar het heeft zoveel invloed op mij! En het heeft ook fijne voordelen:

  • Het ziet er mooier uit in mijn slaapkamer
  • Het geeft een gevoel van orde, rust en discipline. Ik kan mijn werkdag dan ook echt niet beginnen als mijn bed niet is opgemaakt (mijn home office is in dezelfde ruimte), dan word ik onrustig.
  • Ik word er productiever door. Ja, echt waar! Misschien ook omdat ik minder de neiging heb om terug in bed te kruipen. Toch zonde als je bed net opgemaakt is…
  • ’s Avonds in bed stappen is gewoon een stuk lekkerder als je bed netjes opgemaakt is en je hoofdkussens opgeklopt zijn!
Tips bed opmaken bed luxe opmaken hotelgevoel

Je bed opmaken: voor het luxe hotelgevoel

Een perfect opgemaakt bed zorgt een beetje voor het luxe hotelgevoel thuis. Heerlijk toch? Je kan dit klusje zo gek maken als je zelf wil. Voor het luxe opmaken van mijn bed gebruik ik:

  • Een luxe dekbedovertrek
  • Bedsprei
  • Sierkussens in verschillende maten, kleuren en texturen

Allereerst klop ik mijn hoofdkussens goed op. Hierdoor zien ze er voller uit en liggen ze steviger.

Vervolgens leg ik mijn deken uitgespreid op bed, zodat hij strak en aan alle kanten gelijk ligt. Op dit moment is mijn favoriete dekbedovertrek een roze velvet dekbedovertrek van Riviéra Maison, maar ik wissel regelmatig met de uitstraling van mijn bed. Dat is handiger met wassen en ik vind het vooral heel leuk om elke keer wat anders op bed te hebben liggen!

Daarna leg ik mijn bedsprei of een mooie plaid op bed. Ook hierbij zorg ik dat hij netjes ligt. Een bedsprei mag best laag of op de grond hangen voor een romantische en luxueuze uitstraling. Toen we zijn verhuisd heb ik voor mijn nieuwe slaapkamer een mooie bedsprei van Essenza gekocht en daar ben ik nog elke dag heel blij mee! Dit is een velvet sprei met een mooie print van bloemen en kraanvogels, en de achterzijde is van donkerblauw fluweel. Ik sla daarom bij het hoofdeinde een stuk om van deze sprei. Laagjes zorgen namelijk voor een chique uitstraling van je bed!

Tot slot decoreer ik het bed met enkele sierkussens. Welke kussens ik gebruik hangt af van welk beddengoed er op mijn bed ligt. Ik gebruik in ieder geval verschillende maten kussens en zorg ervoor dat ik diepte creëer met genoeg kussens en verschillende kleuren of tinten. Vaak is het een combinatie van fluwelen kussens in effen kleuren en een kussen met print in het midden!

Het resultaat: een prachtig opgemaakt bed!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *