Luxe hotelgevoel thuis ervaren? Zo creëer je het!

Luxe hotelgevoel thuis ervaren

We kennen allemaal het gevoel van luxe als je in een hotel verblijft. Er zijn verschillende soorten kamers te boeken, bijvoorbeeld met zeezicht, een heus bubbelbad of een bruidssuite. Maar wat is nou precies dat luxe gevoel van het hotel dat je mee kan brengen naar huis om het luxe gevoel ook thuis te ervaren? Daar gaat dit artikel over. Je krijgt dé inspiratie die je nodig hebt om dit luxe hotelgevoel thuis te ervaren.

De badkamer

Als je een redelijke ruime badkamer hebt, dan is het echt fijn als je dat zo inricht dat je daar lekker kunt relaxen en ontspannen. Wat ik persoonlijk heerlijk vind is een vers bosje eucalyptus ophangen in de badkamer. Let op: geen gedroogde, want dat ruik je niet. Eucalyptus kan vochtig worden en de geur geeft echt een ontspannen, rustgevend en verfrissend gevoel.

Daarnaast kun je als je lekker in bad gaat een bruisbal of badolie gebruiken met de geur van munt, eucalyptus of lavendel. Dat zijn geuren die je vaak in een hotel tegenkomt en die je laten relaxen. Goed voor jouw me-time! Want die heb je nodig om niet te gestrest te raken. Kaarsjes op de rand van het bad geven ook de luxe sfeer.

De slaapkamer

Een hotelkamer is natuurlijk voornamelijk om in te slapen, dus daarom zou je ook wat aanpassingen kunnen doen in de slaapkamer. Sowieso is het natuurlijk goed om een fijn bed te hebben zodat je goed slaapt. Je kunt altijd checken of je dat kunt verbeteren qua matras, kussens en beddengoed. 

Een luxe dekbedovertrek met mooie print is altijd goed en kan je net wat meer dat luxe hotelgevoel geven. Maar dat is niet het enige, want een hotelkamer heeft soms een bepaald thema qua inrichting. Denk aan een mooi behang aan de muur (bordeauxrood is bijvoorbeeld een luxe kleur) en een mooie hanglamp of plafonnière.

De alledaagse dingen

De badkamer en de slaapkamer zijn de belangrijkste dingen, maar ook de alledaagse dingen kan je aanpassen. Verwen jezelf (en je gezin) met een heerlijk ontbijt. Dit hoef je niet elke morgen te doen, maar doe het eens in het weekend. Een hotelontbijt is altijd een traktatie, dus koop verse croissants, pers verse jus d’orange en kook lekker wat eieren. Dek de tafel gezellig en gebruik wat luxe borden en glazen.

Uiteraard niet elke dag, maar probeer op die manier lekker samen met elkaar te ontbijten ’s ochtends. Dat geeft je niet alleen het luxe hotelgevoel thuis, maar het is natuurlijk veel gezelliger om met z’n allen te genieten van zo’n hotelontbijt, dan dat je in je eentje zit. Maar mocht je in je eentje zitten kan je jezelf ook dat fijne luxe gevoel geven. Een goede start van de dag!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *