5 leuke ideeën om jouw badkamer in te richten

Badkamer inrichten ideeën

Ben je op zoek naar leuke ideeën om je badkamer in te richten? Ik help je graag op weg met de vijf leukste ideeën, voor een unieke badkamer inrichting. 

1. Prachtige tegels

Met tegels kun je alle kanten op. Zo kun je kiezen voor unieke patroontegels in combinatie met een rustige wandtegel en een bijpassende vloertegel. Wie kiest voor mozaïek in de badkamer creëert al snel een romantische sfeer. Wie kiest voor hexagon tegels creëert eerder een speelse sfeer. 

Combineer niet meer dan drie verschillende tegels in de badkamer. Wanneer je dit wel doet, oogt de badkamer al snel ontzettend druk. 

2. Creëer je eigen spa

Ben je op zoek naar een plek waar je helemaal tot rust komt na een lange dag werken? Creëer dan een spa in eigen huis. Hierdoor hoef je nooit meer een dag vrij te nemen om een wellness centrum te bezoeken. Je hebt alle ontspannende voorzieningen ten slotte al in huis. 

Naast de standaard voorzieningen zoals een wastafel en toilet, mogen voorzieningen zoals een sunshower en ligbad niet ontbreken in een wellness badkamer. Daarnaast passen een sauna en een ontspannende regendouche perfect in je eigen spa.

3. Stijlvol opbergen

Troep hoort niet thuis in een badkamer. Opbergruimte mag dan ook niet ontbreken. Gelukkig zijn er voldoende meubels verkrijgbaar, waarin je alle rommel stijlvol kunt opbergen. Denk hierbij aan een stijlvolle kolomkast in combinatie met een ruim wastafelmeubel. Hierin kun je al je toiletartikelen en handdoeken kwijt!

Ga je naast de badkamer, ook het toilet verbouwen? Kijk dan eens naar fonteinkasten in dezelfde stijl als je wastafelmeubel en kolomkast. Hierdoor komt dezelfde stijl terug op verschillende plekken in de woning en ontstaat er een mooi geheel.

Wist je dat er unieke wastafels verkrijgbaar zijn? Denk hierbij aan een wastafel gemaakt van natuursteen of marmer. Hierbij kun je kiezen voor een dubbele of enkele wastafel met een of meer kraangaten. 

4. Unieke accessoires 

Hoewel accessoires slechts een klein onderdeel van de badkamer vormen, bepalen ze een groot deel van de uiteindelijke stijl. Kies daarom voor accessoires die goed bij elkaar passen en goed aansluiten op de bedoelde stijl. Denk hierbij aan houten accessoires voor in een landelijke badkamer en gouden accessoires in een luxe zwarte badkamer. 

5. Laat je badkamer groter lijken

De badkamer is vaak een van de kleinere ruimtes in huis. Vind je de badkamer te klein? Laat hem dan optisch ruimer lijken dan hij daadwerkelijk is. Dit doe je door gebruik te maken van veel verlichting, lichte kleuren en grote tegels. Kies daarnaast voor dezelfde vloertegel in de inloopdouche als in de rest van de badkamer, voor een mooi en ruimtelijk geheel. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *