3 punten die ik meeneem voor een toekomstige badkamer | Op je gemak

badkamer

In een badkamer moet je je op je gemak voelen. De badkamer is een intieme ruimte waar je veel tijd en momenten doorbrengt. Hier begin je dag en eindig je de dag ook. Hier maak je je klaar voor een belangrijke afspraak of neem je een moment om te huilen onder de douche. In dit artikel neem in je mee naar de punten die ik mee zal nemen voor een toekomstige badkamer.

toekomstige badkamer

Mijn huidige badkamer

Op dit moment huur ik een woning. Hier heb ik een vrij ruime badkamer die niet helemaal naar mijn wens is. Ik mag zeker niet klagen, maar de badkamer is wel flink verouderd en voelt wat kil en onpersoonlijk. De badkamer is namelijk helemaal rondom betegeld met dezelfde gebroken witte tegels. Zowel op de muur als op de grond.

Nu kun je met badkamer accessoires vaak al flink uit de voeten. Zo staat er bijvoorbeeld een mooie wasmand op mijn wonen wensenlijstje. Maar ik merk dat het aankleden met accessoires in deze badkamer toch moeilijk is. Ik neem daarom een aantal punten mee voor als ik in de toekomst ooit een eigen badkamer kan samenstellen.

Toekomstige badkamer

3 punten die ik meeneem voor een toekomstige badkamer

Er zijn een aantal punten die ik meeneem voor een toekomstige badkamer. Deze punten zorgen ervoor dat ik mij meer op mijn gemak voel in de badkamer.

Niet douchen in bad

Dit vind ik een heel belangrijk punt voor een toekomstige badkamer. In principe is het een mooie oplossing om zowel een bad als douche in de badkamer te kunnen meten, maar inmiddels kan ik uit ervaring mededelen dat ik dit zelf toch niet zo praktisch vind. Nu ben ik natuurlijk ook niet zo lenig en dat maakt het in- en uitstappen er niet makkelijker op.

Een bad vind ik heerlijk, maar ik besef mij goed dat dit een luxe is en absoluut geen must. Een mooie inloopdouche kan ik wel ontzettend waarderen. Een inloopdouche is praktisch, voelt ruim en oogt vaak luxe.

Betegeling is bepalend

Badkamertegels zijn ontzettend bepalend voor de basis van de sfeer van de badkamer. Dit neem ik zeker mee!

Witte tegels kunnen zorgen voor een ‘cleane’ uitstraling, maar wanneer de badkamer helemaal betegeld is in dezelfde witte tegels voelt het juist kil en onpersoonlijk. Een donkere of gekleurde tegel kan juist extra warmte toevoegen aan de badkamer.

De badkamer is een functionele ruimte en moet praktisch ingedeeld zijn

Het belangrijkste is natuurlijk dat de badkamer functioneel is. Mijn huidige badkamer is functioneel, maar voor mij persoonlijk niet het meest praktisch. Een mooi en handig badkamermeubel om wat spulletjes in op te bergen is er bijvoorbeeld niet.

Spiegelkasten lijken mij wel wat, mocht ik ooit zelf een badkamer samen kunnen stellen. Deze spiegelkasten kun je boven het wasmeubel hangen. Zo heb je een spiegel en opbergruimte in één waardoor je je ruimte gunstig gebruikt.

Met handige opbergruimte kun je gemakkelijk wat spullen in de badkamer laten staan. Zo voelt de badkamer toch persoonlijker en voel je je al snel meer op je gemak. Voor mij is het wel weer belangrijk dat deze opbergruimte er tevens voor zorgt dat de spullen uit het zicht zijn.

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *