7 tips om kosten in december laag te houden

Het einde van het jaar zit vol met feestdagen. Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw zorgen ervoor dat december een dure maand is. Ik geef je een aantal tips om de kosten in december laag te houden als het om kadootjes gaat.

Tip 1: Begin nu

Ik raad je echt aan om nu te beginnen met het verzamelen van de leukste kadootjes. Zo spreidt je de kosten en heb je geen last van grote uitgaven in december. Begin volgend jaar zelfs nog eerder, in juli en september is er namelijk veel sale. Korting!

Tip 2: Low budget winkels

Ook een reden om vroeg te beginnen zijn de bekende low budget winkels als Action, Wibra en Zeeman. Met een wisselend assortiment door het jaar heen zijn hier echt ontzettend leuke en goedkope kadootjes te vinden, voor iedereen! Loop hier dus regelmatig even binnen.

Tip 3: Reclamefolders

Reclamefolders zijn niet altijd handig. Vaak denk je een koopje te scoren maar is dit helemaal niet het geval. Let dus goed op, vergelijk en google naar prijzen. Toch zijn er regelmatig leuke aanbiedingen of koopjes te vinden in de folder. Kruidvat heeft bijvoorbeeld elke week een aantal parfums in de aanbieding voor een leuke prijs. Mooi kadootje voor onder de kerstboom! Daarnaast houden reclamefolders je op de hoogte van nieuwe collecties bij de low budget winkels.

Tip 4: Opruiming

Ondanks dat de tijd van sale [ helaas! ] alweer voorbij is heeft een groot aantal winkels vaak wel een aantal producten in de opruiming. Het is niet altijd even gemakkelijk maar soms kun je hier echt ontzettend leuke koopjes tussen vinden! Mijn ultieme favoriet voor kadootjes is HEMARKT, de opruiming van HEMA.  Het is altijd al een ontzettend leuke winkel en met deze toffe koopjes helemaal!

Tip 5: Black Friday

Voor duurdere aankopen raadt ik je aan te wachten tot Black Friday. Deze koopjesdag is van origine een Amerikaanse traditie die enkele jaren geleden overgewaaid is naar Nederland. Steeds meer winkels doen mee aan Black Friday en hebben leuke aanbiedingen en kortingen. Vooral kortingen op elektronica kunnen hoog oplopen. Black Friday vindt in 2019 plaats op vrijdag 29 november!

Tip 6: Kortingsacties rondom feestdagen

Vaak zijn er rond de feestdagen extra kortingsacties. Zo heeft Hema vaak een 15% kortingsactie of bijvoorbeeld €5 korting bij besteding van €25.  Houdt dus zeker je ogen open voor vergelijkbare acties als je van plan bent om meerdere of wat grotere kado’s te kopen.

Tip 7: Verkopen en ruilen

Iedereen koopt of krijgt weleens een product dat uiteindelijk toch niet gebruikt worden. Vaak kun je een ander hier wel ontzettend blij mee maken. Probeer deze producten te verkopen op Marktplaats en Facebookgroepen van jouw regio. Zo ontvang jij een bedrag waar je weer een kadootje van kunt kopen. Misschien kun je zelfs wel producten ruilen?

Heb jij nog een fijne en bruikbare tip? Deel hem met ons in een reactie!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *