VAN DELFT PEPERNOTENFABRIEK

Van Delft is al sinds 1880 de hofleverancier pepernoten van Sinterklaas. Het is de grootste én oudste pepernotenfabriek ter wereld! Van elke 100 verkochte pepernoten in Nederland komen er ongeveer 70 bij Van Delft vandaan. Dat is veel, toch?! Met 50 verschillende smaken is de keuze moeilijk. Heel moeilijk! Uiteindelijk heb ik toch een keuze kunnen maken en heb ik gekozen voor Ambachtelijke Chocolade Mix, Stroopwafel, Zure Mat, Kokos en Caramel Zeezout.

De pepernoten waren ook dit jaar weer vroeg in de schappen te vinden. Een hele tijd heb ik ze laten liggen, maar inmiddels kan ook ik weer genieten van het lekkere snoepgoed, zeker met de varianten van Van Delft. Vandaag ga ik dus 5 smaken proeven!

Kokos Kruidnoten

Dit is niet wat je verwacht wanneer je een zak met pepernoten opent. Wanneer we aan pepernoten denken, dan denken we vaak aan donkere, koude en gezellige dagen. Als je deze zak opent komt de kokosgeur je tegemoet en waan je je echter op een tropisch eiland. De kokossmaak is perfect en niet te overheersend. Mijn favoriet!

Zure Mat Kruidnoten

De perfecte kruidnoot voor een echte zoetekauw! De kruidnoot heeft een redelijk zoete geur. Als je echt van Zure matten houdt dan raad ik je aan om niet te kauwen maar de kruidnoot deels te laten smelten op je tong. De zure mat voert dan echt de boventoon.

Caramel Zeezout Kruidnoten

Caramel Zeezout, inmiddels een zeer geliefde, populaire combinatie en immers een begrip. Zou de combinatie samen met kruidnoot ook geslaagd zijn? Jazeker! De coating van de kruidnoot is geweldig, een combinatie van witte chocolade, volle karamelsmaak en een vleugje kaneel met een subtiel accent van zeezout. Wat een topper!

Stroopwafel Kruidnoten

Ik ben dol op stroopwafels en was dan ook erg benieuwd naar deze Stroopwafel Kruidnoten. De geur is lichtelijk overheersend, maar kun je geen stoorzender noemen. De smaak lijkt op die van Caramel Zeezout maar met meer accent van Stroop.

Ambachtelijke Chocolade Kruidnoten Mix

Dit is natuurlijk een redelijk traditionele variant, maar met de kwaliteit die we kennen van Van Delft! Een kruidnoot met een heerlijke crunchy bite omhuld met ambachtelijke chocolade in melk, puur en wit.

Wat is jouw favoriete kruidnoot?

-samenwerking-

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *