Maak je tuin winterproof!

Tuin winterproof

Alleen in de zomer genieten van de tuin? Natuurlijk niet! Ook in het najaar is de tuin een fijne plek om te zijn en om (al dan niet door het raam kijkend) van te genieten. Ik help je daarom graag op weg om je tuin winterproof te maken!

Winterproof tuin

Verzorging van tuinmeubelen

Voordat de winterperiode ingaat doe je er goed aan om aandacht te besteden aan de verzorging van je tuinmeubelen. Sommige tuinmeubelen hebben namelijk wat extra aandacht of verzorging nodig, of worden het beste binnen gezet gedurende de winterperiode.

De tuinmeubelen van Kees Smit zijn allemaal geschikt om in de winterperiode buiten te laten staan. Heb je echter de mogelijkheid om meubelen in de winterperiode binnen te zetten? Doe dit dan vooral! Dit heeft te allen tijde een positief effect op de levensduur van je meubelen.

Aluminium tuinmeubelen hebben wat extra aandacht van je nodig als deze buiten blijven staan. In holle ruimtes en buizen kan condens ontstaan en regen komen . En we weten allemaal wat er gebeurt als het gaat vriezen: water zet dan uit. Dit kan scheuren veroorzaken in je aluminium tuinmeubel.

Let op: het buiten afdekken van tuinmeubelen wordt sterk afgeraden.

Tuin winterproof

Gezelligheid in de wintertuin

Nadat er een besluit is genomen over de tuinmeubelen, en deze wellicht (deels) zijn overgebracht naar een plek om te overwinteren, is het tijd om de tuin verder winterproof én gezellig te maken. Met deze tuininspiratie help ik je op weg!

1. Buitenverlichting

Buitenverlichting is naast praktisch ook sfeervol. Met verlichting in de tuin maak je het dan ook gezellig in de tuin nu het weer vroeg donker wordt. Voor als je tijd in de tuin doorbrengt, maar ook voor als je naar buiten kijkt. Kies bijvoorbeeld voor meerdere sfeervolle buitenspots of een moderne buitenlamp. Leuke outdoor kerstverlichting is natuurlijk ook een optie!

Ook een mooi windlicht staat enorm sfeervol op de tuintafel. Wanneer je wil uitpakken met gezellige aankleding mogen windlichten dan ook niet ontbreken. Let er wel op dat je ze weer binnenhaalt, want windlichten zijn vaak kwetsbaar en niet winterbestendig.

2. Terrasverwarming

Het kan buiten best koud worden. Ook in het najaar buiten zitten doe je door het verwarmen van je terras. Bij een vuurkorf of vuurtafel houd je jezelf warm en het zorgt ook nog eens voor extra sfeer! Heb je een (gedeeltelijk) overdekt terras? Wellicht is het aanbrengen van elektrische terrasverwarmers dan een oplossing voor jou.

3. Dekentjes

Zit je gezellig buiten terwijl je terras verwarmd wordt? Maak het extra cozy en warm door je tuinset of Loungeset van Kees Smit aan te kleden met dekentjes. Gezellig, zacht en heerlijk warm! Tijd om er een warme drank of wat bubbels bij te halen!

4. Vogelvoer

Maak je tuin winterproof voor jou én je gasten! En als we het dan over tuingasten hebben, dan hebben we het ook over dieren. Vogels kunnen jouw bijdrage in de winter extra goed gebruiken. Help ze dus een handje door vogelvoer aan te bieden in je tuin. Dit is fijn voor de vogels en voor jou. Zo geniet jij – al dan niet door het raam kijkend – van de verschillende dankbare vogels die op het voer af komen in je tuin!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *