Van interieurtrends naar badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie 2022

Ga je een nieuwe badkamer samenstellen of aanpassingen doen aan je huidige badkamer? Dan kun je waarschijnlijk wel wat badkamer inspiratie gebruiken. Er is veel inspiratie te vinden in de huidige interieurtrends. Lees meer over deze trends en hoe je deze kan vertalen naar de badkamer!

Van interieurtrends naar badkamer inspiratie

Er zijn verschillende interieurtrends en deze veranderen regelmatig, bijvoorbeeld per seizoen en jaar. Er ontstaan regelmatig nieuwe trends op het gebied van wonen en interieur. Programma’s zoals Kopen zonder Kijken hebben hier invloed op omdat zij veel mensen inspireren.

Veel interieurtrends kun je ook toepassen in de badkamer. Soms is er een beetje creativiteit bij nodig om een passende vertaalslag te maken naar deze ruimte in huis.

Industrieel interieur met stalen deuren

Je kan er niet meer omheen: stalen deuren zijn enorm populair. Deze deuren met stalen frame en veel glas zijn een mooi accent voor in je interieur. De zwarte variant geeft je interieur een stoere en luxe uitstraling!

Ook in de badkamer kan je dit effect bereiken. Met een matzwarte douchedeur of een glazen douchewand bereik je een vergelijkbare uitstraling en haal je deze trend naar jouw badkamer! Een prachtige trend voor een moderne en chique badkamer met een ruimtelijk gevoel!

Badkamer inspiratie

Visgraat in de badkamer

Een andere favoriete interieurtrend is de visgraatvloer. Een visgraatvloer is enorm stijlvol en brengt veel sfeer in de ruimte. Ook is deze vloer tijdloos. Naast de vloer zie je visgraat steeds vaker terug op andere manieren. Denk bijvoorbeeld aan een meubel, zoals een tafel met visgraat.

Ook in de badkamer kun je aan de slag met de visgraat trend! Zo kun je de badkamertegels op de vloer in visgraat laten leggen. Een andere leuke optie is om juist een mooie accentmuur te creëren! Kies bijvoorbeeld voor langwerpige glanzende tegels die in een visgraatpatroon op de wand bekleden.

Groen, groener, groenst

Groen, groener, groenst. Dit is een steeds groeiende trend die je op verschillende manieren kan benaderen: duurzaamheid, maar ook letterlijk groen. Planten in het interieur zijn eigenlijk een must, en sinds de pandemie zie je veel meer groen in huis omdat mensen zijn begonnen met een kamerplantenhobby.

Wist je dat de badkamer een goede plek is om planten neer te zetten? Verschillende planten houden enorm van het hoge vochtgehalte in deze ruimte. Welke planten geschikt zijn hangt af van de situatie in jouw badkamer. Komt er bijvoorbeeld daglicht binnen of niet? Mocht je je badkamer graag aan willen kleden met gezellig groen maar heb je echt geen groene vingers, dan kun je altijd nog kiezen voor mooie kunstplanten!

Ook op het gebied van duurzaamheid, besparing en smart home zijn er genoeg opties om toe te passen in de badkamer. Een waterbesparende douchekop is hier een mooi voorbeeld van. Deze verbruikt minder water, zonder dat de fijne waterstraal verloren gaat. Je behoud dus een goede waterdruk! Een geïsoleerd bad zorgt ervoor dat het water langer warm blijft. Hierdoor kun je langer genieten van een warm bad zonder dat je opnieuw warm water hoeft toe te voegen! Met natuurlijke materialen in de badkamer kleed je deze mooi, warm en duurzaam aan!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *