Minder haast ’s ochtends? Praktische tips

Tips minder haast in ochtend

Ben je klaar met het rennen en vliegen op de vroege ochtend, om maar op tijd de deur uit te komen? Hoewel het een herkenbaar probleem is voor velen, is het heel storend. Het lijkt zo moeilijk om dit te doorbreken, maar met deze tips help ik je op weg!

Snel kopje koffie

De kans is groot dat je ’s ochtends het liefst geniet van een kopje koffie, om op te starten. Nu kun je dat kopje koffie overslaan: hier bespaar je natuurlijk tijd mee. Maar vrolijker word je daar niet bepaald van. Gun jezelf dus gewoon dat kopje koffie, maar zorg dat je het kopje koffie extra snel kunt bereiden. Dat lukt met Tassimo cups: stop zo’n cup in het apparaat, en met een druk op de knop heb je je koffie gereed. Dat is natuurlijk precies wat je kunt gebruiken ’s ochtends. Geen gedoe meer met gemalen koffie of koffiebonen. Met Senseo pads behaal je hetzelfde resultaat. Dat kopje koffie heb je vervolgens toch snel genoeg op – daar kun je prima tussen de bedrijven door af en toe een slokje van nemen.

Voorbereiding ’s avonds

Bereid ’s avonds al zoveel mogelijk voor! Leg bijvoorbeeld de kleding klaar die je aan wil trekken. Dat scheelt weer wikken en wegen voor de kledingkast op een haastig moment. Ook je tas kun je alvast grotendeels inpakken, mocht je er een mee willen nemen. Heb je een gezin? Dan kun je dit voor meerdere gezinsleden alvast doen. Ook het ontbijt of de lunch kun je reeds bereiden – maak bijvoorbeeld overnight oats! Dat smaakt ook nog eens heel lekker.

Alleen doen wat echt nodig is

Zelfs als we haast hebben, doen we soms toch ineens een taakje dat helemaal niet zo relevant is. De was opvouwen, de afstandsbediening op de juiste plek leggen, de planten water geven: het zijn voorbeelden van zaken die niet essentieel zijn om je ’s ochtends gereed te maken voor de dag. Bewaar dit soort taken daarom voor een later moment. Natuurlijk is het fijn als je huis is opgeruimd voordat je de deur uitgaat, maar het is geen ramp als dat niet zo is. Zorg er liever voor dat je er zelf netjes en verzorgd uitziet. Kortom: doe alleen het hoognodige – niet meer, niet minder.

Eerder de wekker zetten

Wat ook absoluut helpt? Eerder de wekker zetten. Hoe moeilijk het ook klinkt, geloof hier toch een keer aan. Als je de wekker al tien minuten of een kwartier eerder zet, heb je zeeën van tijd extra ’s ochtends. Elke minuut telt immers. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk opstaat zodra de wekker gaat. Tijd dus om te stoppen met snoozen. Het werkt goed om je alarm op een andere plek neer te zetten, zodat je al moet opstaan om ‘m uit te doen. Dan ben je er toch al uit!

Timen

Raak je gauw grip op de tijd kwijt? Je kunt je bezigheden timen. Stel bijvoorbeeld een timer in van een paar minuten als je onder de douche stapt. Zo word je eraan herinnerd dat je al een paar minuten aan het douchen bent, als het alarm gaat. Hiermee leer je ook om sneller te worden met je to do’s.

Blijf rustig

Een haastig gevoel maakt niet dat je ineens sneller klaar bent. Probeer daarom rustig te blijven. Zo is je ochtend in ieder geval nog een beetje relaxed, ook al heb je wat tijdnood. Het maakt dat je wat prettiger aan je dag begint.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *